Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:28
Τοπικά

Πάρκινγκ Φιλελλήνων: Αρχή του…τέλους για το αίσχος του εγκαταλειμμένου έργου – Ξεκίνησαν οι εργασίες






Εγκαινιάστηκε σήμερα, από το Δημοτική Αρχή, η επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του πολυόροφου γκαράζ της οδού Φιλελλήνων, ενός έργου που καρκινοβατούσε για μια δεκαετία, περίπου, κατάντησε μια πληγή και εστία μόλυνσης για την πόλη και τη δημόσια υγεία και μόνο με τη γενναία απόφαση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, να διατεθούν τα ποσά που απαιτούνται από ιδίους πόρους του Δήμου, ήρθε η πολυπόθητη απεμπλοκή.

Αυτό υπογράμμισε σε δηλώσεις του και ο Δήμαρχος Βόλου, που επίσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο αντίστοιχο “αίσχος” με το κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς, που πλέον αποπερατώνεται τον επόμενο μήνα, αλλά και στην δημοπράτηση του Δημοτικού Θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μπέος τόνισε:

Ερώτηση: Με μεγάλη χαρά βλέπουμε το εργοτάξιο αυτό που ήταν φάντασμα για μια δεκαετία περίπου να έχει ανοίξει, να έχει καθαριστεί και να ξεκινούν οι εργασίες.

Δήμαρχος: Σήμερα πράγματι εγκαινιάζουμε την έναρξη των εργασιών σε ένα έργο που βάλτωνε που επί μια δεκαετία και πλέον ταλαιπωρούσε την ευρύτερη περιοχή και όλο τον Βόλο. Η σημερινή δημοτική αρχή μέσα από ιδίους πόρους, από χρήματα των πολιτών, μπόρεσε να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει σύντομα αυτό το έργο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της τυπικότητας που θα επιδείξει η συγκεκριμένη εταιρεία το συγκεκριμένο έργο θα παραδοθεί στο τέλος του 2019 στους πολίτες. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις τεχνικές υπηρεσίες που κατάφερε πολύ σύντομα να απεγκλωβίσει όλη την γραφειοκρατία και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να μπει ο ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για την πόλη, θα δώσει μία ανάσα στο κυκλοφοριακό αφού πλέον εδώ θα έχει περίπου 250 θέσεις πάρκινγκ και θα είναι ένα κτίριο κόσμημα για την περιοχή.

Ερώτηση: Το επόμενο μεγάλο στοίχημα Δήμαρχε με ένα έργο επίσης φάντασμα είναι το Δημοτικό Θέατρο τώρα;

Δήμαρχος: Ναι είναι το θέατρο το οποίο πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί. Παρόλα αυτά να πούμε ότι παραδίδουμε άλλο ένα έργο που και αυτό ήταν βαλτωμένο. Κάνουμε τα εγκαίνια στις 8 Οκτωβρίου με αγώνα της Εθνικής Εφήβων Μάσκετ για την ενίσχυση τεσσάρων σωματείων της πόλης μας και θα το παραδώσουμε και αυτό προς χρήση στους πολίτες. Και φυσικά έρχεται και το Βασδέκειο. Πάμε καλά, για αυτό είμαστε εδώ άλλωστε. Η σημερινή δημοτική αρχή κάνει πράξεις μέσα από δουλειά και υπεύθυνη διαχείριση και υλοποιεί έργα που είχε μεγάλη ανάγκη η πόλη. Μια πόλη ευρωπαϊκή, μια πόλη που θα προσφέρει ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας. Και να θυμίσω μόνο το 2014, όταν οι πολιτικοί απατεώνες της πόλης μας φορούσαν ένα κράνος στις Αλυκές και έδειχναν τον ουρανό. Δεν έκαναν τίποτα, πουλούσαν αέρα τόσα χρόνια και κορόιδευαν τον κόσμο. Εμείς μιλάμε με έργα όχι με λόγια.

Από την πλευρά του ο εργολάβος του έργου, Δημήτρης Αβραμίδης, δήλωσε:

Έχουμε ξεκινήσει ήδη από τον Αύγουστο, τελειώνει η άντληση των υδάτων και πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

Ερώτηση: Σε τι κατάσταση βρήκατε το εργοτάξιο; Γιατί το νερό είχε φτάσει σχεδόν στο πρώτο επίπεδο;

Εργολάβος: Δουλεύουμε νυχθημερόν 3 με 4 αντλίες, πολύ γλίτσα, μούχλα, μεγάλες οξειδώσεις στον οπλισμό και στα μπετά και όλα αυτά βέβαια τα θέματα θα λυθούν σε συνεργασία πάντα με την τεχνική υπηρεσία και νομίζω δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Τουλάχιστον όχι κάποιο πρόβλημα μη αντιμετωπίσιμο