Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:03
ΒόλοςΤοπικά

Πάνω από 90% η πληρότητα στα ξενοδοχεία σε Βόλο και Πήλιο την Πρωτοχρονιά






Πληρότητα  που αγγίζει κατά μέσον όρο το 90% στα ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Μαγνησίας που λειτουργούν κατά την περίοδο των φετινών Χριστουγέννων αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). «Το κλίμα είναι θετικό και για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να πετύχουν καλύτερες τιμές στις ενδιάμεσες των εορτών ημέρες, όπου υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά δωμάτια», σημειώνει. Ομως η κίνηση δεν είναι μέχρι στιγμής η αναμενόμενη σε περιοχές με χιονοδρομικά κέντρα, καθώς δεν υπάρχει ακόμα ικανοποιητικό χιόνι για την αθλητική αυτή δραστηριότητα, κάτι που όμως είναι πολύ πιθανό να αλλάξει σύντομα.

Στη Μαγνησία, στην πλειονότητα των ξενοδοχείων η κίνηση για την Πρωτοχρονιά αγγίζει το 100% ενώ στο 80% βρίσκεται η πληρότητα για τα Φώτα.

Ειδικά ο Βόλος εμφανίζει μεγάλη πληρότητα έως και τις 8 Ιανουαρίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, πάντως, προειδοποιεί πως στους πιο πολλούς τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας η χειμερινή σεζόν δεν διαρκεί περισσότερο από 50 ημέρες συνολικά και έχει θετικό οικονομικό αντίκρισμα για τις επιχειρήσεις μόνο κατά τις εορτές. Για τον λόγο αυτό και επαναφέρει την πρότασή της για καθιέρωση του θεσμού της αργίας της «Λευκής Εβδομάδας» στα σχολεία, έτσι ώστε να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός. Η ΠΟΞ ζητεί επίσης μείωση της φορολόγησης του τουριστικού πακέτου στα επίπεδα του ανταγωνισμού, αρχικά στον ΦΠΑ και αντίστοιχα μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές και αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραξενοδοχίας. «Τα παραπάνω έχουν γίνει θηλιά στον λαιμό για πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες για να αντεπεξέλθουν στις υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις τους, στρέφονται σε προγράμματα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ομοσπονδία.