Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:19
Αθλητικά

Ο Μόντριτς τερμάτισε τη 10ετία Κριστιάνο, Μέσι και πήρε τη «Χρυσή Μπάλα»!






Ο Λούκα Μόντριτς είναι ο κορυφαίος στον κόσμο και ο πρώτος Κροάτης στην ιστορία που κατακτά το ποδοσφαιρικό… χρυσάφι, βάζοντας τέλος στο μυθικό δίπολο. 2ος ο Κριστιάνο, 3ος ο Γκριζμάν, 4ος ο Μπαπέ, 5ος ο Μέσι.

Από το 2007 και την 1η θέση του Κακά, η διαδικασία είχε αποκτήσει έναν χαρακτήρα ξεκάθαρης αντιζηλίας μεταξύ των δύο κορυφαίων του καιρού μας. Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαζαν απλά θέσεις (με εξαίρεση το 2010: 1 Μέσι, 2 Ινιέστα, 3 Τσάβι). Οι δυο τους πήραν από πέντε φορές το βραβείο, αλλά φέτος δεν γινόταν να το στερήσουν από τον Λούκα Μόντριτς, όσο παικταράδες κι αν συνεχίζουν να είναι ο Αργεντινός κι ο Πορτογάλος.

Ο μέσος της της Ρεάλ έγινε ο πρώτος Κροάτης που λαμβάνει το βραβείο, έχοντας ξεκάθαρη διαφορά από τους υπόλοιπους και μαζεύοντας 753 ψήφους. Στη 2η θέση ο Κριστιάνο Ρονάλντο (576), στην 3η ο Αντουάν Γκριεζμάν (414), στην 4η ο Κιλιάν Μπαπέ (347) και στην 5η ο Λιονέλ Μέσι (280), στην πιο χαμηλή του από το 2007.

Ο Μόντριτς που έκανε εκπληκτική χρονιά με την 2η θέση στο Μουντιάλ και την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού Champions League, έγινε ο έβδομος παίκτης της Ρεάλ (καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσους διαφορετικούς) που βραβεύεται και χάρισε στους Μαδριλένους το 11ο τρόπαιο (έπιασαν την Μπαρτσελόνα στην κορυφή).

Νωρίτερα, ο Κιλιάν Μπαπέ είχε βραβευτεί ως  κορυφαίος U-21 παίκτης του κόσμου και η Αντα Χέγκεμπεργκ της Λυών ως κορυφαία γυναίκα.