Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:49
Κόσμος

Ο Ζάεφ ξεκίνησε εκστρατεία για το «ναι» ποντάροντας στη «μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα»






Ο Ζόραν Ζάεφ ξεκίνησε, όπως φαίνεται, την εκστρατεία για να πείσει την κοινή γνώμη της χώρας του να πει το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter ως πρωθυπουργού της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Στο tweet που ανήρτησε από τη Χαλκιδική, όπου βρισκόταν το Σαββατοκύριακο, υποστηρίζει ότι με την έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα οι συμπολίτες του κατοχυρώνουν διεθνώς τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα με χρήση erga omnes. Όπως αναφέρει:

«# Η Μακεδονική γλώσσα και οι πολίτες -προστατεύονται και ενισχύονται. Η Μακεδονική ταυτότητα είναι erga omnes. Η επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η Μακεδονική και θα είναι σαν όλες τις γλώσσες του κόσμου. Η γλώσσα θα χρησιμοποιείται ελεύθερα οπουδήποτε, σe #OHE, #NATO, #EE, σε όλους τους επίσημους θεσμούς και εκδηλώσεις.»

Ταυτόχρονα, ψηλά στο λογαριαρσμό του πρωθυπουργού των Σκοπίων παίζει ένα βίντεο, όπου μιλά για ενίσχυση της «μακεδονικής» εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας μια για πάντα:

«Επιλέξαμε το μέλλον με περισσότερη ελπίδα και ευημερία για όλους! Έχουμε μια ιστορική λύση, με την οποία ενισχύουμε την Μακεδονική Ταυτότητα!

Η συμφωνία αυτή θα επιβεβαιώσει και θα ενισχύσει τη Μακεδονική εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα.

Ας πούμε ΝΑΙ, για το μέλλον της Μακεδονίας»!

Πηγή: iefimerida.gr