Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:34
Κόσμος

Ο αδερφός του Αμπντεσλάμ αποκαλύπτει: Δεν ήθελε να ανατιναχθεί στις επιθέσεις στο Παρίσι






O Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο εγκέφαλος πίσω από τις επιθέσεις στο Παρίσι, αποφάσισε να μην ανατινάξει τον ευατό του κατά την διάρκεια των τρομοκρατικών επιθέσεων που τον περασμένο Νοέμβρη σκόρπισαν τον θάνατο και τον τρόμο σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αδερφός του χθες Παρασκευή.

Ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ δήλωσε ότι ο αδερφός του «με τη θέλησή του επέλεξε να μην ανατιναχτεί» μαζί με τους υπόλοιπους τζιχαντιστές που σκότωσαν 130 ανθρώπους στη γαλλική πρωτεύουσα. «Αν ήθελα, θα υπήρχαν περισσότερα θύματα», είπε ο τρομοκράτης στον αδερφό του μέσα από την φυλακή που βρίσκεται στο βόρειο Βέλγιο, σύμφωνα με το BFMTV. «Ευτυχώς δεν ακολούθησα», φέρεται να είπε ο ισλαμιστής που είναι ο μοναδικός επιζών από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου και ο οποίος συνελήφθη στις 18 Μαρτίου έπειτα από μήνες που ήταν καταζητούμενος.

Πιστεύεται ότι λειτούργησε ως ο συντονιστής της επίθεσης, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι σκόπευε να εισέλθει ζωσμένος με εκρηκτικά στο Σταντ ντε Φρανς, αλλά έκανε πίσω.

Τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψή του, οι Βρυξέλλες δέχτηκαν τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και στο Μετρό που έγιναν από τρομοκράτες που συνδέονται με τις επιθέσεις του Παρισιού.

Ο 26χρονος, που πρόκειται να εκδοθεί στη Γαλλία, φέρεται να είπε στον αδερφό του ότι θέλει να συνεργαστεί με τις αρχές, παρόλα αυτά αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τις επιθέσεις του Βελγίου.