Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:16
Τοπικά

Οι «μάγκες» με το…Σύνταγμα – «Βράζει η ΝΔ, έκθετα πολλά τοπικά της στελέχη για τη στήριξη σε Αγοραστό






«Βράζει» η Νέα Δημοκρατία με το θέμα Αγοραστού, με τον επίδοξο «Θεσσαλάρχη» να προκαλεί με τις διαρροές του σε blog της Αθήνας, που σπεύδουν να διακινήσουν διαδικτυακά οι εδώ θεραπαινίδες της εξουσίας του. Ο ίδιος δεν έχει ακόμα απαντήσει στην πρόσκληση Μητσοτάκη να παραιτηθεί από την Επιτροπή που «έστησε» ο Τσίπρας για να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια με τις αλλαγές στο Σύνταγμα, και στην οποία βρέθηκε από σπόντα, αφού αρνήθηκε ο Απ. Τζιτζικώστας.

Αντίθετα με τη συγκεκριμένη διαρροή υπεραμύνεται της επιλογής του και αφήνει να εννοηθεί πως μαζί με το Μίχαλο «έδειξαν το δρόμο στην σύγχρονη κεντροδεξιά για το πως πρέπει να πορεύονται τα στελέχη της σε περιόδους άγριας οικονομικής και πολιτικής κρίσης»!

Ακόμη ο πολύς Αγοραστός κατηγορεί τους άλλους ότι πολιτεύονται με όρους της δεκαετίας του 1950 (ποιος; Ο διάδοχος του Ροδόπουλου!) και φιλοδοξεί να παίξει, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το ρόλο του «Δούρειου Ίππου» μέσα στην ΣΥΡΙΖΑίικη επιτροπή!

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα, αναφέρονται τα εξής:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

ΜΙΧΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΤΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ

Εάν θα μπορούσε να αποδοθεί σε κάποιους ο χαρακτηρισμός “πραγματικοί μάγκες” αυτός πηγαίνει σίγουρα στον Κώστα Μίχαλο και στον Κώστα Αγοραστό. Εκλεγμένοι και όχι δοτοί και οι δυο, πήραν ψήφους από το σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο από τα κόμματά τους, πρόκειται για δυο στελέχη της ΝΔ που δεν είπαν “όχι” στην πρόταση του πρωθυπουργού και αποφάσισαν να συμμετέχουν στην Επιτροπή για το Σύνταγμα. Σε αντίθεση με τον Τζιτζικώστα που αποδείχθηκε στενά κομματικός “πουλώντας” το εκλογικό του ακροατήριο το οποίο τον εξέλεξε με το απίστευτο ποσοστό της τάξης του 72% απέναντι στον κομματικό υποψήφιο Γ. Ιωαννίδη, Μίχαλος και Αγοραστός έδειξαν το δρόμο στην σύγχρονη κεντροδεξιά για το πως πρέπει να πορεύονται τα στελέχη της σε περιόδους άγριας οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

Ο Μίχαλος με τον Αγοραστό, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις, λίγων είναι αλήθεια, ανεγκέφαλων κομματικών, έδειξαν επίσης στον Κ. Μητσοτάκη πως πρέπει να παράγεται πολιτική, άσχετα εάν οι ανεγκέφαλοι της ΝΔ δεν μπόρεσαν να τους αξιοποιήσουν ώστε να έχουν “Δούρειους Ίππους” μέσα στην Επιτροπή ώστε να ελέγχουν και να μαθαίνουν τις εισηγήσεις που θα καταθέσει. Για να συνέβαινε όμως αυτό, υπήρχε μια και μοναδική προϋπόθεση. Ότι οι κομματικοί της ΝΔ θα είχαν… μυαλό για να τα καταλάβουν όλα αυτά. Τώρα έμειναν με την πίκρα ότι παρά τις πιέσεις της ΝΔ Μίχαλος και Αγοραστός δεν πείσθηκαν και συμφώνησαν να μπουν στην Επιτροπή και κάνουν τους ήρωες της πλάκας ότι πέρασε η κομματική γραμμή με τον Α. Τζιτζικώστα.

Υπό αυτή την έννοια, η ΝΔ όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα, παραμένουν σε λογικές δεκαετίας του ’50. Λογικές που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν αφού η συντριπτική πλειοψηφία των κομματικών στελεχών είναι μη ενεργά στην κοινωνία, έχουν  μόνο κομματικά παράσημα να δείξουν και δεν είναι κανένας αιρετός σε κάποιο θεσμικό όργανο πλην κόμματος. Ας ελπίσουμε ότι το μάθημα του Μίχαλου και του Αγοραστού να γίνει πάθημα στη ΝΔ ώστε όταν κυβερνήσει να μείνει μερικά χρόνια στην εξουσία και όχι να επιστρέψει στα έδρανα της αντιπολίτευσης 6 μήνες μετά!

Τι λένε τώρα τα τοπικά «στελέχια»;

%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7 %ce%ba%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%84%cf%83%ce%bf

Την ίδια ώρα έκθετα βρίσκονται και πολλά στελέχη της ΝΔ στη Μαγνησία, όπως αυτά της ΔΗΜΤΟ Βόλου ή οι περιφερειακοί σύμβουλοι, που πρόσφατα όμνυαν στο όνομα του «άνακτος της Θεσσαλίας» και τώρα θα πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι στον αριβισμό και τη λαγνεία για την εξουσία, που διακατέχουν τον επίδοξο διάδοχο του Ροδόπουλου.

Αλήθεια όταν «έβλεπαν», και το δήλωναν δημόσια και με ανακοινώσεις, στο πρόσωπο Αγοραστού να «πλήττεται» ο θεσμός της αυτοδιοίκησης (!), για να καλύψουν βεβαίως την παράλογη εχθρότητα που αυτός έχει για το Βόλο, τώρα τι θα πουν στο κόμμα τους και στον πρόεδρό τους; Καλά κάνει που μετέχει, ως αυτοδιοικητικός ο Αγοραστός ή πράττει «προδοτικά» ως κομματικός;

Ρητορική βεβαίως η ερώτηση, αλλά είναι τουλάχιστον ευχάριστο να βλέπεις τις αγωνιώδεις προσπάθειες στελεχών τύπου Καλτσογιάννη, Κίτσιου, Ιγγλέση, Βαϊτση, κλπ (δύστυχη ΝΔ) να κρατήσουν ισορροπίες…