Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:38
Τοπικά

Βόλος: Ν. Παππάς: «Να ανοίξουν οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα μέλη»






Για ιστορικό χρέος του ΣΥΡΙΖΑ να καταστεί ένα μεγάλο, αριστερό, μαζικό κόμμα που θα είναι στο επίκεντρο μιας μακροχρόνιας αριστερής κυβέρνησης, όχι για το δικό του καλό, αλλά για το καλό της κοινωνίας, έκανε λόγος ο υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς, μιλώντας χθεςτο απόγευμα, στην προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Δημαρχείο του Βόλου. Και όπως είπε χαρακτηριστικά «σε ένα θα συμφωνήσει με τη ΝΔ: αυτή θα κερδίζει τις δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές»

Το θέμα αυτό – όπως είπε – θα τεθεί σε συζήτηση στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που διεξαχθεί 13- 16 Οκτωβρίου στην Αθήνα, το οποίο θα απασχολήσει επίσης, διεξοδικά και η ανάγκη «διεύρυνσης και γενναίου ανοίγματος των πορτών του κόμματος» με την είσοδο νέων μελών. Επιπλέον, ο κ. Παππάς δήλωσε πως κατά τις εργασίες του Συνεδρίου θα αναζητηθούν τρόποι αύξησης της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ σε φορείς (όπως η Αυτοδιοίκηση, τα Επιμελητήρια κ.α.), οι οποίοι σήμερα λειτουργούν με διάθεση αντιπολιτευτική προς την κυβέρνηση.

p1020535

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας ότι στην Ελλάδα είχε τελεστεί μια κανονική αεροπειρατεία, καθώς ένα κλειστό club καναλαρχών κατάφερε να «βάλει χέρι» στον τηλεοπτικό αέρα της χώρας, κλείνοντας την ΕΡΤ και διεξάγοντας έναν διαγωνισμό παρωδία για τον ψηφιακό πάροχο με μόνο έναν διεκδικητή (την Εταιρεία των καναλαρχών) και με ρήτρα που προέβλεπε ότι, από την στιγμή που είναι μόνο ένας ο υποψήφιος, κερδίζει τον διαγωνισμό καταβάλλοντας τίμημα ίσο με την τιμή εκκίνησης.

«Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ψηφιακές συχνότητες δόθηκαν για 15 χρόνια έναντι 18 εκατομμυρίων, ενώ εμείς πετύχαμε, τέσσερις τηλεοπτικές άδειες να δοθούν έναντι 256 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα για 10 χρόνια» τόνισε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως στο θέμα αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση πολιτεύεται ως ουρά των αποτυχόντων στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

p1020541

Προσπάθεια συσκότισης των πεπραγμένων

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε ακόμη λόγο για μεγάλη προσπάθεια συσκότισης του έργου της κυβέρνησης που επιχειρείται από τα ιδιωτικά κανάλια, λέγοντας ωστόσο, ότι ο κόσμος πλέον καταλαβαίνει ότι δεν παρακολουθεί δελτίο ειδήσεων, αλλά δελτίο υποστήριξης του συμφερόντων των καναλαρχών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, σημαντικές επιτυχίες, είτε αποκρύπτονται τελείως, είτε υποβαθμίζονται σε δευτερεύοντα ζητήματα.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε τις 4.000 επιπλέον προσλήψεις που θα γίνουν στο χώρο της υγείας, τις 15.000 επιπλέον θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, την μείωση της ανεργίας από το 27% στο 23% και το πρόγραμμα που καταρτίζει η κυβέρνηση για επαναπατρισμό των λαμπρών επιστημόνων που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης.

Επιπλέον, τόνισε το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος, μετά από 25 χρόνια, προσλήφθηκαν έγκαιρα 20.000 αναπληρωτές (εκ των οποίων 9.000 στην Ειδική Αγωγή) και όλα τα βιβλία ήταν στα σχολεία πριν την έναρξη των μαθημάτων, ενώ επισήμανε και ότι για πρώτη – επίσης – φορά, η Ελλάδα ήταν πρώτη στην απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ευρώπη.

Εξάλλου, ο κ. Παππάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επαναδιαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση με τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, πετυχαίνοντας να εξοικονομήσει 750.000.000 ευρώ και έτσι, όλοι οι αυτοκινητόδρομοι να είναι έτοιμοι το 2017.

p1020528

«Σαφώς κάναμε και λάθη …»

Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε πάντως, ότι στον ενάμιση χρόνο της διακυβέρνησης έγιναν και λάθη,πρόσθεσε ωστόσο, ότι στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει πάντα να θυμόμαστε από που ξεκινήσαμε και τι καταφέραμε.

Ειδικά για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, που η κυβέρνηση δεν κατάφερε να καταργήσει, δήλωσε πως δεν μπορεί να τους κατηγορούν αυτοί που τον θέσπισαν και εν πάσει περιπτώσει – όπως είπε – ο ΣΥΡΙΖΑ φέρθηκε με ειλικρίνεια και εντιμότητα και στο τέλος της διαπραγμάτευσης απευθύνθηκε στον λαό για τον αν θέλει να παραμείνει στην εξουσία ή όχι.

Συγκέντρωση διαδηλωτών στο Δημαρχείο –  Πορεία αντιεξουσιαστών δεν έφτασε στον … προορισμό της

Στο μεταξύ, 10 -15 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο του Βόλου και αναμένοντας τον υπουργό Επικρατείας καταφέρθηκαν φραστικά εναντίον οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί, προς στιγμήν, μικρή ένταση, η οποία δεν πήρε όμως, διαστάσεις.

p1020531

Να σημειωθεί τέλος, ότι από το κτίριο Παπαστράτου ξεκίνησε πορεία αντιεξουσιαστών για το Δημαρχείο του Βόλου και για τον λόγο αυτό, ομάδα των ΜΑΤ είχε περικυκλώσει τον χώρο πριν την έλευση του υπουργού. Ωστόσο, η πορεία αυτή, δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ