Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:25
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο ΥΠΟΙΚ -«Οπου και να κρυφτεί ο Τσακαλώτος θα τον βρούμε» (videos)






Αιφνίδια εισβολή στο ΥΠΟΙΚ στην Καραγιώργη Σερβίας πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το ντου έγινε καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους  για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το κτίριο του υπουργείου οικονομικών στην οδό Νίκης όπου διαμαρτύρονταν νωρίτερα.

Τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ διεμήνυσαν ότι δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το σημείο αν δεν γίνουν δεκτοί από τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τσάγκας σημείωσε ότι όπου και αν κρυφτεί θα τον βρουν. Λίγο πριν την μία το μεσημέρι ο Στέργιος Πιτσιόρλας, στο γραφείο του οποίου έκαναν ντου, δήλωσε ότι επιστρέφει στο υπουργείο προκειμένου να τους συναντήσει.

Μάλιστα ανήρτησαν το πανό τους στο μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου του ΥΠΟΙΚ.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μπαίνει στο γραφείο του Πιτσιόρλα

 

Η στιγμή της εισβολής στο ΥΠΟΙΚ

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν πό το πρωί διαμαρτυρία στα πλαίσια 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο, με αιχμή την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όσες κατηγορίες εργαζομένων το δικαιούνται. Στο πλευρό τους βρίσκεται και η ΑΔΕΔΥ.

Αρχικά, οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν το ΥΠΟΙΚ στη Νίκης. Μάλιστα, είχαν φέρει μαζί τους και ένα απορριματοφόρο. Εξω από την είσοδο του ΥΠΟΙΚ είχαν παραταχθεί από νωρίς ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εκτεθούν τα αιτήματα του κλάδου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν βρίσκεται στο υπουργείο και στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προτάθηκε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του. Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν και ζήτησαν να απομακρυνθούν και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από την είσοδο του υπουργείου. Οταν το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό μετακινήθηκαν προς το υπουργείο Οικονομίας.

 

Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ βγήκαν στο μπαλκόνι του ΥΠΟΙΚ και σήκωσαν πανό

Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο μπαλκόνι του υπουργείου με σημαίες

Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το ΥΠΟΙΚ

 

 

Πηγή: iefimerida.gr