Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024 17:16
Ελλάδα

ΝΔ: Με τις κεντρικές προεκλογικές ομιλίες κορυφώνουν την εκστρατεία τους οι υποψήφιοι αρχηγοί






Με πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης κορυφώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι υποψήφιοι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας που καλούν τους πολίτες σε μαζική  προσέλευση στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα, όλοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, με τους κυρίους Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Απόστολο Τζιτζικώστα να δηλώνουν ότι μπορεί να εκλεγούν από τον πρώτο γύρο, την ίδια ώρα που οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζουν βεβαιότητα ότι θα περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ολοκλήρωσε την Τετάρτη την περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με συναντήσεις και ομιλίες σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, θα μιλήσει το απόγευμα της Πέμπτης σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και φίλους, στο Μαρούσι, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης τη δική του κεντρική εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ, όπου σημειώθηκε μεγάλη προσέλευση φίλων του και ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα διαψευστούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι δεν θα είναι στον δεύτερο γύρο.

Με μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη συνέχισε την καμπάνια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα ολοκληρώσει την εκστρατεία του με την κεντρική εκδήλωσή του που είναι για το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ακολουθεί την αντίστροφη πορεία, καθώς κάνει το βράδυ της Πέμπτης την κεντρική του ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα και ολοκληρώνει την εκστρατεία του 24 ώρες μετά με ομιλία στο Παλέ Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης.

Μεϊμαράκης: Φθάσαμε στο… «Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη»

Στις ομιλίες τους, οι διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας ανεβάζουν τους τόνους έναντι της κυβέρνησης, τόσο για τα φορολογικά μέτρα που εξακολουθεί να ψηφίζει και τις ρυθμίσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια όσο και για τα αποτελέσματα των επαφών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική Τουρκία.

Ειδικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βυθίζει τη χώρα στην κρίση και τόνισε ότι με την πολιτική της διώχνει τις επενδύσεις. Τόνισε ότι με το νέο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή ανοίγει διάπλατα ο δρόμος των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία αναφέροντας με νόημα ότι το προεκλογικό σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», μετατράπηκε σε «Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη».

Για την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, αφού σημείωσε ότι αυτή η εξέλιξη πλήττει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, διερωτήθηκε ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Επανέλαβε πως τα επώδυνα αυτά μέτρα, οι πλειστηριασμοί και οι φορολογικές επιβαρύνσεις, έχουν την υπογραφή  Τσιπρα-Καμμένου.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, εξέφρασε έντονη ανησυχία και ξεκαθάρισε πως θα του ζητήσει να έρθει στη Βουλή και να δώσει πλήρεις εξηγήσεις.

Μητσοτάκης: «Δεν χρειαζόμαστε κλώνο του Τσίπρα»

«Δεν χρειαζόμαστε κλώνο του κ. Τσίπρα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, γιατί δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αυτού του τόπου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής για «να απαντήσουν», όπως είπε, σε όσους σχεδιάζουν τη διαδοχή στη Ν.Δ. σε κλειστά δωμάτια με παρασκηνιακές συμφωνίες».

Μιλώντας για το πρόγραμμά του, είπε ότι επιδίωξή του είναι να κάνει τη Ν.Δ. «από ένα συρρικνωμένο κόμμα μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», προσθέτοντας ότι θεωρεί τον εαυτό του ως τον πιο κατάλληλο για να μεγαλώσει το κόμμα. «Δεν ψηφίζετε μόνο για αρχηγό της Ν.Δ., αλλά και για τον εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας», είπε απευθυνόμενος στα μέλη και τους φίλους του κόμματος και πρόσθεσε: «Μακριά από προκαταλήψεις και μακριά από στερεότυπα. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Μην αρκεστείτε μόνο στο ωραίο επικοινωνιακό περιτύλιγμα. Δείτε το περιεχόμενο πίσω από το περιτύλιγμα. Δεν ψάχνει η Ν.Δ. έναν ηγέτη με τα χαρακτηριστικά του κ. Τσίπρα. Ακούω πολλές φορές ότι ψάχνουμε στη Ν.Δ. τον αντί-Τσίπρα. Ποιον αντί-Τσίπρα; Το ανάποδο του Τσίπρα ψάχνουμε. Ψάχνουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ορθό πολιτικό λόγο, δυνατότητα εκπροσώπησης στο εξωτερικό. Δεν θέλουμε έναν κλώνο του κ. Τσίπρα στη Ν.Δ. γιατί δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αυτού του τόπου».

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι «οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια και με μεγάλη ταχύτητα σε αδιέξοδο, στον γκρεμό» και γι αυτό ίσως χρειαστεί, πολύ γρήγορα, η Ν.Δ. να έχει έτοιμη μια πειστική εναλλακτική πρόταση για τη χώρα. «Πρέπει να παραδώσουμε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση και μόνο η Ν.Δ. μπορεί να το εγγυηθεί αυτό», είπε. Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία σημείωσε ότι ήταν «απροετοίμαστη» και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αρέσκεται να κάνει πολιτική με τα χέρια στις τσέπες».
Τζιτζικώστας: Έκκληση στους πληγωμένους Νεοδημοκράτες

Βεβαιότητα ότι θα είναι εκείνος που θα κόψει το νήμα στην κάλπη της Κυριακής εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που υιοθετεί. «Από τη Δευτέρα, ως αρχηγός της ΝΔ», ανέφερε, «θα ασκήσω τέτοια αντιπολίτευση, όχι μόνο στη λογική “σταματήστε αυτή τη διαδικασία”, αλλά και στη λογική να πάω στην Ευρώπη και να συζητήσω ως αρχηγός της αντιπολίτευσης με τους Ευρωπαίους. Γιατί πρέπει να σας πω ότι όλα αυτά τα χρόνια, και ως βουλευτής και ως περιφερειάρχης, μετέχω σε όλα τα όργανα της Ε.Ε. και συναντιέμαι με αυτούς τους ανθρώπους. Θα πάω λοιπόν να συζητήσω μαζί τους, τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία, δε συζητώ την κατάσχεση και τον πλειστηριασμό σε κατοικίες Ελλήνων. Τελεία και παύλα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε εκ νέου έμφαση στην ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου: «Κάνω έκκληση στους πολίτες, στους Νεοδημοκράτες που πίστεψαν κάποτε σε αυτή την παράταξη και πληγώθηκαν, να έρθουν την Κυριακή να ψηφίσουν γιατί μπορεί να είναι η τελευταία τους φορά που ψηφίζει η κοινωνία και ο κόσμος για αρχηγό της ΝΔ», ανέφερε,καθώς, όπως πρόσθεσε, «αν βγει ο κ. Μεϊμαράκης θα το αλλάξει»

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι την Κυριακή παίζονται πολλά», συνέχισε. «Όχι μόνο για την ΝΔ, αλλά για τη χώρα. Γιατί αν η χώρα δεν έχει μία δυναμική αντιπολίτευσης αλλαγμένη και ελκυστική, που να μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη, να κερδίσει και να δώσει προοπτική για να φέρει νίκες και να φρενάρει αυτή την κατηφόρα που έχει μπει η χώρα με το ΣΥΡΙΖΑ, τότε φοβάμαι ότι η χώρα θα πάει σε πολύ επικίνδυνους δρόμους». Γι’ αυτό ζητώ, συμπλήρωσε, «να έρθουν να ψηφίσουν και πρέπει η συμμετοχή να είναι μαζική, για να στείλουμε το μήνυμα ότι η ΝΔ αλλάζει τη Δευτέρα, γίνεται ένα κόμμα σύγχρονο, ένα κόμμα ανοιχτό και πάλι στους δημιουργικούς ανθρώπους».

 

Πηγή: Protothema.gr