Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:45
Τοπικά

Νέα απεργία με δυο συγκεντρώσεις την Πέμπτη στο Βόλο






 

Ο προϋπολογισμός και τα νέα μέτρα λιτότητας βγάζουν στο δρόμο και πάλι τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα την ερχόμενη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Στο Βόλο θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις με τις παρατάξεις να προσδοκούν ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή ανάλογη με της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοεμβρίου.

ΕΚΒ και Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου. «Τα όρια αντοχών μας και των ανοχών της κοινωνίας εξαντλήθηκαν.

Η συνέχιση από την «Αριστερή» Κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη» τονίζεται στο κάλεσμα του ΕΚΒ ενόψει της απεργίας.

Ανακοίνωση για την απεργία εκδόθηκε επίσης από τo META που τονίζει: «Μονόδρομος, απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές είναι η σύνδεση της πάλης για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, με την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το πέρασμα υπό δημόσια ιδιοκτησία και εργατικό – κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, τη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος και των άνεργων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του λαού και του τόπου» και καλεί τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα συνδικάτα στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

 

Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Ρήγα Φεραίου το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα… πανεργατικής συμμετοχής εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων στην απεργία στις 3 Δεκεμβρίου κατά του προϋπολογισμού απευθύνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Το ΠΑΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη πραγματοποιεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στο δημαρχείο.

Στην ανακοίνωση κάλεσμα μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται: «Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες, φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα, χαράσσει το δρόμο για σαρωτικά χτυπήματα συνολικά στη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο. Οργάνωση χρειάζεται να έρθουν τα πάνω κάτω. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη παντού, στους κλάδους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές! Να μην αφήσουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, να ξεσπιτωθούν εργαζόμενοι. Να αποκρούσουμε τα κοράκια που ακονίζουν τα νύχια τους».

Απευθύνεται επίσης κάλεσμα για ενδυνάμωση του ΠΑΜΕ και επισημαίνεται: «Δυνάμωσε τη γραμμή του ΠΑΜΕ, την κοινωνική συμμαχία! Να παλέψουμε μαζί με τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, μαζί με τις γυναίκες και τους φοιτητές και τις οργανώσεις τους, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, για ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις αλλά θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα, θα οργανώνει τους αγώνες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία, στην αξιοπρεπή ζωή».

Και οι συνταξιούχοι

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στην οποία έγιναν εκτιμήσεις για την προηγούμενη δράση του Συλλόγου μαζί με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Μαγνησίας, πάρθηκε απόφαση στην συνέχιση των κινητοποιήσεων, για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις 3 Δεκεμβρίου.

Η Διοίκηση καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 3/12/2015, στην πλατεία Ρ. Φεραίου (Δημαρχείο Βόλου), στις 10.00 π.μ.

Ακόμα καλούν τους συνταξιούχους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για τα δίκαια αιτήματα του συνταξιουχικού κινήματος.