Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 17:09
Αθλητικά

Μουντιάλ 2018: Ενας Μέσι δεν… φτάνει -Η Κροατία «τελείωσε» (3-0) την Αργεντινή [βίντεο]






Στο ποδόσφαιρο των 11 εναντίον 11, ακόμη και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη δεν φτάνει.

Και κάπως έτσι η Αργεντινή είναι με το 1,5 πόδι εκτός της φάσης των «16» του Μουντιάλ, διότι η εξαιρετική Κροατία απόψε την… καθάρισε στεγνά με 3-0. Και όχι μόνο κέρδισε, όχι μόνο έκανε το 2Χ2, αλλά πέρασε ήδη και στους «16» του Μουντιάλ.

Ετσι, η Αργεντινή με ένα βαθμό, ξέρει ότι Κροατία και Ισλανδία αν… μοιράσουν τους βαθμούς μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική, τότε η ίδια αποχαιρετά.

Το 1-0 έκανε ο Ρέμπιτς στο 53’ μετά από γκάφα του τερματοφύλακα της Αργεντινής, ενώ ο Μόντριτς στο 80’ με φοβερό σουτ «κλείδωσε» το 2Χ2 για την Κροατία και ο Ράκιτιτς στις καθυστερήσεις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Η Αργεντινή πάντως ήταν ασύνδετη, χωρίς… νεύρο για ποδόσφαιρο και ο Μέσι ήταν μόνος του και χαμένος στο γήπεδο.

ΤΑ ΓΚΟΛ

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Κροατία 6 (5-0)

2. Ισλανδία 1 (1-1)

3. Αργεντινή 1 (1-4)

4. Νιγηρία 0 (0-2)

* Εκκρεμεί το Νιγηρία – Ισλανδία

Η τελευταία αγωνιστική:

Τρίτη 26 Ιουνίου

Νιγηρία – Αργεντινή (21.00)

Ισλανδία – Κροατία (21.00)

Τα σενάρια πρόκρισης της Αργεντινής

Αν η Ισλανδία νικήσει, θα φτάσει στο +3 από τους Αργεντίνους και με σαφώς καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Επομένως, για να προκριθεί η παρέα του Λιονέλ Μέσι, θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσει με πολλά γκολ τους Αφρικανούς και παράλληλα να ηττηθεί η Ισλανδία από την Κροατία.

Σε περίπτωση ισοπαλίας στο Νιγηρία – Ισλανδία, η Κροατία θα είναι σίγουρα πρώτη στον όμιλο, γεγονός που μάλλον δεν βολεύει τους Αργεντίνους, αφού οι “βατρένι” θα είναι εντελώς αδιάφοροι απέναντι στους Ισλανδούς την τελευταία αγωνιστική.

Αν πάλι φτάσουν στη νίκη οι Νιγηριανοί, τότε η Αργεντινή θα κυνηγήσει πάλι πολλά γκολ απέναντί τους την τελευταία αγωνιστική, ελπίζοντας παράλληλα να μην νικήσουν οι Ισλανδοί τους Κροάτες.