Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 17:05
ΠαραπολιτικάΠαρασκήνια

Μονοπωλούν την ευαισθησία






Σε όλα τα ιντερνετικά μέσα ενημέρωσης θαυμάσαμε τη «συναυλιακή παράσταση» της Επιτροπής πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στην εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα όμως που όλοι αναμετέδωσαν το βιντεάκι που τους τροφοδότησε η Επιτροπή και δεν απολαύσαμε τον ήχο και τις καλλιτεχνικές επιδόσεις του κ. Στ. Λημνιού με τη φυσαρμόνικα.
Όλοι μας γνωρίζουμε βέβαια ότι ζυγώνουν οι δημοτικές εκλογές, άλλωστε η ημερομηνία έχει καθορισθεί 26 Μαΐου 2019 και ξέρουμε εμπειρικά ότι θα πυκνώσουν οι «δράσεις» των τοπικών κοινωνιών και των επίδοξων πρωταγωνιστών που θα διεκδικήσουν τη θέση τους στον πρώτο όροφο της Πλ. Ρήγα Φεραίου.
Όμως από εκεί και μέχρι την απόπειρα να ματαιώσουν πολιτική εκδήλωση κόμματος κοινοβουλευτικού (εν προκειμένω του κυβερνητικού) χρειάζεται να διανυθεί μεγάλη διαδρομή στα μεταπολιτευτικά μας ήθη. Αλήθεια, όλες οι άλλες «συνιστώσες» της Επιτροπής είναι σύμφωνες με την νταηλίδικη παρέμβαση και δίνουν κάλυψη στον «μαέστρο – σολίστα» και σε κάποια γραφικά (μ-λ)** κατάλοιπα, που έχουν ανάγει την ιδιότητα του ενεργού πολίτη σε μια ιδιότυπη βαρονία για τους λίγους και εκλεκτούς, θεωρώντας μεσσιανική την παρουσία τους και ηγεσία τους.
Γνωριζόμαστε οι περισσότεροι σε αυτή την πόλη και κουράζει πλέον η απόπειρα κάποιων να τινάζονται σαν κοκοράκια, προκειμένου να δείξουν τη μοναδικότητά τους. Να μονοπωλούν την ευαισθησία σε θέματα όπως το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα της πόλης μας και να προσπαθούν να αποκλείσουν όλη τη βάση των δημοκρατικών κομμάτων από τη δράση για την προστασία του.
Χορτάσαμε από τους περιβαλλοντικούς σωτήρες με τις βίγκαν συνταγές καθαρότητας και τις ραντικάλ δράσεις επιβολής σε σημαντικά θέματα, όπως πχ το νερό. Που ταυτόχρονα κλείνουν το μάτι σε μπίζνες εναλλακτικής οικονομίας κλπ με κοινό παρονομαστή την προσωπική προβολή και αναγνωρισιμότητα. Όλων; Όχι βέβαια, μόνο των φωτισμένων της σέχτας. Γιατί σε σέχτα καταλήγει. Άλλωστε, ας σκεφθούμε, τι θέση θα είχαν όλοι αυτοί οι «σωτήρες» μας σε μια μαζική, πανβολιώτικη δράση για το περιβάλλον της πόλης με δημοκρατική δομή και διαδικασίες; Μέλη απλά και ξέρετε… δεν θα το άντεχαν (όπως πολλές φορές στο παρελθόν).
Τους βαρέθηκε όλη η πόλη να κουνούν την πολύχρωμη ουρά τους (σε ποιόν τελικά;) και να οπισθοδρομούν ολοταχώς.
Και παραφράζοντας τους Παπαδιαμαντικούς Σκιαθίτες: Χορτάσαμε από Λημνιούς και… πρυμνιούς.
Με το συμπάθιο για την προκατάληψη

*λοιμούς (παράφραση του λοιμά): τα μικροϋπόλοιπα σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας
**(μ-λ): Μαρξιστικά-Λενινιστικά κόμματα διασπάσεις της ΟΜΛΕ: (μ-λ)ΚΚΕ, (Μ-Λ)ΚΚΕαν., ΚΚΕ(μ-λ) κλπ. Μαοϊκής απόχρωσης.

του Γιάννη Μπέζου (δημοσιεύθηκε στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ, 2 Δεκεμβρίου 2018)