Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 22:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητέρα Μπεν: «Η σκέψη ότι το παιδί μου μπορεί να υπέφερε με διαλύει»






Εξανεμίζονται σιγά-σιγά οι όποιες ελπίδες μπορεί να υπήρχαν για να εντοπιστεί ζωντανός 25 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω ο μικρός Μπεν. Η μητέρα του, Κέρι Νίνταμ, η οποία όλα αυτά τα χρόνια κρατούσε άσβεστη την ελπίδα της ότι θα αντικρίσει ξανά το παιδί της, το οποίο χάθηκε ξαφνικά ενώ η οικογένεια έκανε διακοπές στην Κω το καλοκαίρι του 1991, δήλωσε για πρώτη φορά: «Φοβάμαι, πιστεύω ότι η αστυνομία θα βρει τα οστά του. Πιστεύω ότι είναι νεκρός». Πλέον η τραγική μητέρα προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο, για τον «χειρότερο εφιάλτη της» όπως η ίδια είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι Βρετανοί αστυνομικοί θα επιχειρήσουν να εξακριβώσουν την πληροφορία ότι ο μικρός Μπεν -ο οποίος τότε ήταν 21 μηνών- μπορεί να έπεσε θύμα ενός φρικτού δυστυχήματος και συγκεκριμένα μπορεί να συνεθλίβη από εκσκαφέα. «Μου είπαν το τελευταίο πράγμα που ήθελα να ακούσω. Πιστεύουν ότι ο Μπεν μου είναι νεκρός και θαμμένος στο σημείο. Δεν ψάχνουν πια για έναν ζωντανό», είπε η μητέρα του Μπεν που τώρα το μόνο που σκέφτεται και ελπίζει είναι να μην υπέφερε το παιδί της. «Μου είπαν ότι ψάχνουν για τον σκελετό του. Αρρώστησα. Δεν μπορεί να συμβαίνει σε μένα αυτό. Δεν είναι αλήθεια. Το γεγονός ότι μπορεί να είναι νεκρός με διαλύει αλλά στη σκέψη ότι το παιδί μου μπορεί να υπέφερε αυτό με κάνει χίλια κομμάτια» εμφανίζεται να λέει η 43χρονη γυναίκα.

Η τραγική μητέρα 

Το σενάριο το παιδί να έπεσε θύμα ενός τραγικού δυστυχήματος εξετάστηκε και το 2012 όταν ο χειριστής εκσκαφέα Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο οποίος πέρυσι πέθανε από καρκίνο, δήλωσε ότι την ημέρα που δηλώθηκε η εξαφάνιση του παιδιού είχε σκάψει ένα βαθύ χαντάκι, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το σημείο στο οποίο χάθηκαν τα ίχνη του.

Τώρα η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει μια επιπλέον πληροφορία από φίλο του Μπάρκα ότι ήταν αυτός που άθελά του σκότωσε το μικρό αγόρι.

Ο αγνώστων στοιχείων μάρτυρας φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι είδε τον Μπάρκα «ιδρωμένο και να τρέμει» μετά την επιστροφή του από το αστυνομικό τμήμα όπου πήγε να καταθέσει την ημέρα της εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί θα επικεντρώσουν τις έρευνές τους σε δύο περιοχές όπου πέταξε μπάζα ο Μπάρκας και οι οποίες το 2012 δεν είχαν ερευνηθεί ενδελεχώς.

Πηγή: protothema.gr