Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 11:21
Τοπικά

Ερώτηση για σημαντικές ελλείψεις εμβολίου ηπατίτιδας Α’ κατέθεσε ο Χρήστος Μπουκούρος






Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις σημαντικές ελλείψεις του εμβολίου ηπατίτιδας Α΄ στην ελληνική αγορά. Την ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας και ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας.

Η ερώτηση των βουλευτών αναφέρει τα εξής: «Σημαντική είναι η έλλειψη των εμβολίων της ηπατίτιδα Α΄ στην ελληνική αγορά σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Η έλλειψη των εμβολίων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα συνδέεται με την πιθανότητα  αύξησης των κρουσμάτων της ηπατίτιδας Α΄. Σοβαροί κίνδυνοι ελλοχεύουν για την υγεία, τόσο των Ελλήνων πολιτών όσο και των χιλιάδων προσφύγων, δεδομένων και των άθλιων συνθηκών διαβίωσης της πλειονότητας του προσφυγικού πληθυσμού.

Το υπουργείο υγείας οφείλει να ενημερώσει, αν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για την προμήθεια επαρκούς ποσότητας εμβολίων ηπατίτιδας Α, προκειμένου να θωρακιστεί η δημόσια υγεία.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Εάν έχουν γίνει οι απαιτούμενες παραγγελίες προμήθειας εμβολίων για την ηπατίτιδα Α΄ προκειμένου να καλυφθούν έγκαιρα οι ανάγκες του πληθυσμού  και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία;

2)Ποια είναι η συγκεκριμένη ποσότητα που έχει παραγγελθεί σε εμβόλια ηπατίτιδας Α΄, από ποια εταιρία και ποια η τιμή μονάδας;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών.