Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 20:38
Παραπολιτικά

Με το τσιμέντο της ΑΓΕΤ θέλουν να χτίσουν… καριέρες; – Μια άλλη ανάγνωση της δράσης της περίφημης Επιτροπής






Ολο και πιο αποκαλυπτικοί για τις προθέσεις τους, είτε βάσει σχεδιασμού, είτε λόγω έλλειψης προσοχής που προκαλεί η  αλαζονεία που τους διακατέχει, γίνονται οι αυτοχρισθέντες «ηγέτες» της λεγόμενης Επιτροπής Αγώνα Πολιτών (Λημνιός, Μπαξεβανόπουλος κλπ) όσο πλησιάζουμε προς τον χρόνο διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών, που ως γνωστόν είναι ο Μάιος του 2019.

Γυμνοί, βέβαια, από ουσιαστικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα,  έχοντες δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα από τα αποτελέσματα μετρήσεων από αξιόπιστα και μη αμφισβητούμενα εργαστήρια, όπως ο Δημόκριτος, που κατέρριψαν κάθε τρομο-ισχυρισμό τους που αποσκοπεί στην χειραγώγηση της κοινωνίας, συνεχίζουν να προκαλούν και να βιάζουν την κοινή λογική, δυστυχώς με την άφρονα και «τυφλή», λόγω εμπάθειας, στήριξη από συγκεκριμένα ΜΜΕ, που, πιθανώς, αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ποιες καταστάσεις εξυπηρετούν και ποια πραγματικότητα βοηθούν να διαμορφωθεί.

Οι συνεχείς επικλήσεις του χρόνου των εκλογών, από την ομάδα των 3, όπως έχει καταντήσει η Επιτροπή, θυμίζοντας κάποιες άλλες του παρελθόντος, οι αναφορές του τύπου «ανεπαρκείς τοπικοί άρχοντες, που τους προκαλούμε τρόμο» και η παραληρηματικού τύπου απόπειρα να εμφανιστούν όσοι μετείχαν στο συλλαλητήριο του περασμένου Μαϊου σαν ακόλουθοι και υποστηρικτές τους, επιτρέπουν στον απλό πολίτη να σκεφθεί ότι πλέον έχουν ξεφύγει από την φάση της ρομαντικής και αγνής πρόθεσης να σώσουν την πόλη και τους πολίτες!

Αντίθετα θα μπορούσε κανείς να διακρίνει ότι μέσα από μια απολιθωμένη και πέτρινη μεθοδολογία και πρακτική, χτίζεται μια «πολιτική» πρόταση, σαθρή και όχι ιδιαιτέρως σοβαρή μεν, πρόταση δε, που μάλιστα θα μπορούσε, πέρα από τις ευγενείς φιλοδοξίες όσων την διατυπώνουν, να εξυπηρετήσει και άλλα, όχι τόσο «ευγενή» συμφέροντα και άλλου είδους επιδιώξεις. Ενδεχομένως…

Οι αμέσως προσεχείς εβδομάδες θα δείξουν πως τελικά η ομάδα των «3» θα κινηθεί και προς ποια κατεύθυνση. Αν δηλαδή θα επικρατήσουν οι πολιτικές αναζητήσεις του Λημνιού ή οι άλλες, του Μπαξεβανόπουλου. Καλόν θα είναι πάντως οι πολίτες, εν ονόματι των οποίων οι συγκεκριμένοι αυθαίρετα λειτουργούν, να έχουν το νου τους και να φιλτράρουν τα όσα προσπαθούν να τους μεταφέρουν και που είτε μεγαλοποιούν και εξιδανικεύουν (;) τους ίδιους, είτε αποσκοπούν στην μείωση και τον ευτελισμό της προσωπικότητάς όσων τους αποτελούν εμπόδιο.

Σημ. Θα ήταν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ανασυρθεί από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ο αυτοδιοικητικός βίος του κ. Στυλιανού Λημνιού. Ιδιαίτερα επί δημαρχίας Στέφανου Φούσκη, στη Νέα Ιωνία. Για λόγους καθαρά πληροφοριακούς και διδακτικούς και μόνο.