Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 14:15
Τοπικά

Με ευθύνη του υπουργείου δεν ολοκληρώνεται ο Περιφερειακός, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης






Ευθύνες στο υπουργείο Υποδομών και τις υπηρεσίες του στη Θεσσαλία επέρριψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός για την μην ολοκλήρωση του περιφερειακού με την παράκαμψη της ΑΓριάς και των Λεχωνίων αλλά και το κομμάτι από Μπουρμπουλήθρα μέχρι Λαρίσης.

Όπως επισήμανε τη μελέτη για την κατασκευή του περιφερειακού από την Μπουρμπουλήθρα έως τη Λαρίσης χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και εδώ και οκτώ χρόνια το υπουργείο δεν έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο. «Σημειώνω ότι έχουμε εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για να γίνει το έργο. Κρατάμε τα χρήματα για να γίνει αυτό το  σημαντικό έργο και φαίνεται να  μην έχουμε απορροφητικότητα» εξήγησε  χαρακτηρίζοντας την κατάσταση για μια χώρα που θέλει να μπει σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση.

Τόνισε ότι όπου έχει την ευθύνη η Περιφέρεια γίνονται τα έργα. Τον Περιφερειακό όμως τον έχει στην ευθύνη του το υπουργείο Υποδομών και δη οι υπηρεσίες του που βρίσκονται στη Θεσσαλία και έχουν προσωπικό όσο όλες οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Δυστυχώς το έργο καρκινοβατεί. ¨Έχουν ευθύνες απέναντι στους Βολιώτες. Πρόκειται στην ουσία για ένα μικρό έργο ενώ θα πρέπει να προχωρήσουν και στη ολοκλήρωση της παράκαμψης των Λεχωνίων. Σημείωσε δε ότι η τελευταία προθεσμία για την περαίωση της μελέτης παράκαμψης της Αγριάς έληξε τον Ιουλίο του 2018.

«Την ευθύνη για περιφερειακό έχει το υπουργείο και τη συντήρηση ο δήμος Βόλου. Κάποιοι επιχειρούν σκόπιμα να τα μπλέξουν. Αφήνουν γκρίζες ζώνες για να μπορέσουν να χαίρονται και να επιρρίπτουν ευθύνες, γιατί το μυστικό επιτυχίας των λαϊκιστών, ανίδεοι όντες και μην θέλοντας να δουλέψουν είναι ένα: παρότι δεν έχουν λύσεις για τα προβλήματα βρίσκουν έναν άλλο ένοχο εκτός από τον εαυτό τους. Στοχοποιούν, διαιρούν για να μπορέσουν να καλύψουν τα τραγικά λάθη τους» εξήγησε.

Επιπλέον ανέφερε ότι η Περιφέρεια ζήτησε από το υπουργείο να κατασκευάσει έναν κυκλικό κόμβο στο ύψος του λιμανιού στην Μπουρμπουλήθρα αλλά ο αρμόδιος υπάλληλος επέμενε ότι θα πρέπει να υπάρχουν σηματοδότες. «Τώρα πήρε σύνταξη και ευελπιστούμε να πείσουμε το πόσο σημαντικό είναι να γίνει εκεί ο κόμβος. Δυστυχώς αυτή είναι η δημόσια διοίκηση».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ