Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 22:53
Αθλητικά

Μάντζης: «Να συνεχίσουμε έτσι για την άνοδο»!






Ο Βασίλης Μάντζης, το… κανόνι του Βόλου, οδηγεί την ομάδα προς την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ και μιλά στο gazzetta.gr για την δική του εξαιρετική σεζόν, το μυστικό της πρώτης θέσης, τα όνειρά του και τα γκολ που έχει ξεχωρίσει.Advertisement

Μπορεί, όπως λέει και ο ίδιος, να άργησε να παίξει σε υψηλό επίπεδο αλλά ποτέ δεν είναι αργά και ο Βασίλης Μάντζης το αποδεικνύει φέτος στην Football League!  Ο 27χρονος σέντερ φορ που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 9 γκολ μίλησε για την καταπληκτική πορεία του Βόλου, τα δικά του επιτεύγματα και φυσικά για την ζωή του στην πόλη και τα όνειρά του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Μάντζη:

Ο Βόλος οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος της Football league,έχοντας μάλιστα και διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του.Αν και νεοφώτιστοι στην κατηγορία πως το καταφέρατε αυτό;

Θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει πολύ ως ομάδα, έχουμε σταθερότητα στα αποτελέσματα που παίρνουμε και επειδή όλες οι ομάδες είναι του ίδιου επιπέδου κανείς δεν έχει κάνει κάποιο σερί. Εμείς που έχουμε αυτή τη σταθερότητα έχουμε δεινοπαθήσει, καθώς έχουμε πάρει πολλές νίκες μετά το 80 και σε κάποιες έδρες υποφέραμε πραγματικά. Οπως και πέρυσι, η ομάδα μας φτιάχτηκε με ένα στόχο να κερδίζει όλα τα παιχνίδια μέσα από τη δουλειά και την ομαδικότητα . αυτό κάνουμε και μας βγαίνει. Σίγουρα όμως πρέπει να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς για να φτάσουμε στον τελικό μας στόχο που είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος στην Σουπερλιγκ.

Βασίλη είσαι πρώτος σκόρερ της ομάδας σου ,έχεις πετύχει εννέα τέρματα μέχρι στιγμής. Ικανοποιημένος από τις φετινές σου εμφανίσεις με τη φανέλα της Βολιώτικης ομάδας; Πόσο σε έχει βοηθήσει ο προπονητής και οι συμπαίκτες σου έτσι ώστε να σκοράρεις με αυτό το ρυθμό;

Είμαι ικανοποιημένος αλλά επειδή έχω καιρό να πετύχω κάποιο γκολ αυτό με απογοητεύει, ελάχιστα όμως , γιατί το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα συνεχίζει να κερδίζει και χωρίς τα γκολ και στο τέλος της χρονιάς αυτό θα έχει σημασία . Σίγουρα για έναν επιθετικό , είναι πολύ σημαντικό να τροφοδοτείται σωστά από τους συμπαίκτες του και να τον πιστεύουν . Το πρώτο το έχει η ομάδα , το δεύτερο το έχω κερδίσει . Επίσης όταν ένας επιθετικός σκοράρει σημαίνει ότι ο προπονητής δουλεύει γιατί αυτή είναι η κύρια δουλειά του, πέρα από τα υπόλοιπα κομμάτια που ζητάει ο κάθε προπονητής. Με έχει βοηθήσει ο δικός μου κόουτς γιατί πιστεύει σε μένα άλλα και σε όλη την ομάδα και αυτό φαίνεται ότι έχει κρατήσει περίπου την ίδια εντεκάδα με πέρυσι.

Σε αρκετά παιχνίδια πρωταθλήματος αν και βρεθήκατε πίσω στο σκορ καταφέρατε και γυρίσατε υπέρ σας το σκορ και στο τέλος πανηγυρίσατε σημαντικές νίκες απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους.Τι δείχνει αυτό;

Αυτό δείχνει ότι έχουμε δουλέψει καλά τη φυσική κατάσταση και ότι παλεύουμε και πιστεύουμε στην νίκη και για την νίκη σε όλα τα παιχνίδια.

Ο Βόλος είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας,πως είναι η ζωή εδώ όταν τελειώνουν οι προπονήσεις;

Είναι ωραία η ζωή, έχεις πολλές επιλογές , είναι όμορφη πόλη , έχει θάλασσα , έχει και το Πήλιο και είναι και στο κέντρο της Ελλάδας για να πας κάποια εκδρομή σε κάποιο άλλο όμορφο μέρος της Ελλάδας μας. Εντάξει εμένα μου αρέσει να πιω τον καφέ μου και μετά να κάτσω σπίτι να δω καμία ταινία, να παίξω football manager, καμία βόλτα με την κοπέλα μου, ήρεμα πράγματα .

Ας μιλήσουμε και για τους προσωπικούς σου στόχους.Έχεις όνειρα;

Αυτή τη στιγμή το όνειρο μου είναι να πάρω το πρωτάθλημα. Κάποτε ήταν να παίξω στην Αρσεναλ. Σίγουρα κάνω όνειρα για το μέλλον αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαι υγιής και ευτυχισμένος αυτή τη στιγμή.

Οι δικοί σου άνθρωποι παρακολουθούν τους αγώνες;Αλήθεια εσύ έχεις κάποιο γούρι πριν από τα ματς,είσαι προληπτικός;

Είμαι πολύ προληπτικός δυστυχώς έως ψυχαναγκαστικός. Οι δικοί μου άνθρωποι με παρακολουθούν ,γιατί οι περισσότεροι είναι ποδοσφαιρόφιλοι ούτως η άλλως . Πέρα από τους συγγενείς και πρώην συμπαίκτες με παρακολουθούν οι συγχωριανοί μου και το εκτιμώ αυτό.

Καλύτερός επιθετικός στην Ευρώπη ποιος είναι για τον Βασίλη Μάντζη;

Αγαπημένος μου είναι ο Τιερί Ανρί, καλύτερος με διάφορα από τον δεύτερο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Έχεις ξεχωρίσει κάποιο γκολ που έχεις πετύχει η παιχνίδι από το φετινό πρωτάθλημα και γιατί;

Τα γκολ με Κέρκυρα Παναχαϊκή είναι όμορφα , είναι σαν… μπάζερ μπίτερ και είναι με ομάδες με τους ίδιους στόχους. Για μένα είναι και οι ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους είτε με εμάς αν δεν έχουμε τη διάρκεια, είτε μεταξύ τους για τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

 

 

Πηγή: gazzetta.gr