Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 21:25
Τοπικά

Λ. Αυγενάκης «Η ηγεμονία της Αριστεράς έχει τελειώσει»






«Η ΝΔ έχει στόχο την ουσιαστική διεύρυνση του κόμματος και την οργανωτική μεταρρύθμιση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτ. Αυγενάκης κατά την παρουσία του σήμερα στο Βόλο, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΝΟΔΕ. Μάλιστα μετά την ομιλία του κ. Αυγενάκη ακολούθησε κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γ. Κίτσιος καλωσόρισε τον κ. Αυγενάκη επισημαίνοντας ότι, το κόμμα βρίσκεται σε μια ανοδική πορεία και έρχεται σε επαφή με όλη την Ελλάδα. Ο κ. Αυγενάκης χθες βρίσκονταν Τρίκαλα Καρδίτσα, σήμερα στο Βόλο και το απόγευμα θα επισκεφτεί τη Λάρισα.
Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος εκτίμησε ότι ο κ. Αυγενάκης θα είναι ο αυριανός Γραμματέας του κόμματος, κι έκανε λόγο για έναν άνθρωπο συγκροτημένο που επωμίζεται ένα μεγάλο βάρος, το βάρος του εκσυγχρονισμού του κόμματος, ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα είναι αυτή που θα ηγηθεί να σηκώσει στους ώμους της το βάρος της κρίσης.
Με τη σειρά του ο πολιτευτής της ΝΔ Σ. Κοκκίνης, αναφερόμενος στον κ. Αυγενάκη έκανε λόγο για μια ιδιαίτερη προσωπικότητα στο χώρο και του ευχήθηκε καλή δύναμη, ενώ ο πολιτευτής Γ. Καλτσογιάννης έκανε λόγο για ένα καταξιωμένο στέλεχος της παράταξης. Επιπλέον σημείωσε ότι το κόμμα, θα δώσει ευκαιρίες σε ανθρώπους του το αξίζουν.
Η υπεύθυνη της ΝΔ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ελένη Κοπάνου καλωσόρισε με τη σειρά της τον κ. Αυγενάκη, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με ιδανικά, ενώ η πρώην Υφυπουργός Ζέττα Μακρή, δήλωσε ότι ο κ. Αυγενάκη έχει «οργώσει» όλη την Ελλάδα με στόχο να δώσει τις βάσεις που το κόμμα έχει.
Ο πολιτευτής Μιχ. Μιτζικός, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα οδεύει σε δύσκολους καιρούς και η ΝΔ θα είναι η παράταξη που θα πείσει τον ελληνικό λαό να πάρει την εξουσία. «Η ΝΔ εγγυάται την σταθερότητα και θα συμβάλουμε όλοι μαζί για να δοθεί νέα πνοή στην χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ η πολιτευτής Έλενα Αντωνοπούλου, εκτίμησε ότι όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, προσθέτοντας ότι πρώτη φορά η Ελλάδα βιώνει τόσα προβλήματα συσσωρευμένα.
Λευτ. Αυγενάκης «Η ηγεμονία της Αριστεράς έχει τελειώσει»
Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του 10ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί 22 – 24 Απριλίου, γίνονται συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο κ. Αυενάκης μεταφέροντας τους άξονες στους οποίους κινείται η ΝΔ, επεσήμανε ότι στόχος είχε επιτευχθεί ουσιαστική διεύρυνση, που δε θα περιορίζεται σε αξιωματούχους, αλλά στην ίδια την κοινωνία, στο βουβό μέρος της. Όπως δήλωσε «Η ΝΔ επενδύει στο μέτωπο της σοβαρότητας για να διαμορφώσει έναν αξιόπιστο συνομιλητή. Ένας χρόνος Αριστεράς, ένας χρόνος διαφθοράς κομματικοκρατίας, κομματισμού και υπερυγκέντρωσης εξουσιών. Η ηγεμονία της Αριστεράς έχει τελειώσει. Έχουμε προϋποθέσεις ι έχει την ανάγκη ο κόσμος, να δει τη ΝΔ ως δύναμη σταθερότητας». Ο κ. Αυγενάκης, συμπλήρωσε ότι έχει ξεκινήσει ο δημόσιος διάλογος μέσα στη ΝΔ και στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα κείμενο που θα έρθει στο Συνέδριο. Σε ένα συνέδριο που στόχο έχει την οργανωτική μεταρρύθμιση.
Ερωτηθείς για το προσφυγικό, τόνισε ότι για τη ΝΔ είναι εθνικό ζήτημα κι έχει ανθρωπιστική διάσταση. «Η ΝΔ δεν επεδίωξε να αξιοποιήσει το θέμα μικροκομματικά. Η κυβέρνηση έστειλε λάθος μήνυμα μέσα από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Έγιναν λάθος εκτιμήσεις. Πρέπει να συντονιστούμε για το θέμα αυτό κα γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών. Πρέπει να υπάρξει εθνικό σχέδιο και να πάρει το θέμα τις διαστάσεις που πρέπει» υπογράμμισε και σημείωσε ότι ενόψει της Συνόδου κορυφής πρέπει να γίνει πειστική η παρουσία της χώρας, τονίζοντας ότι δεύτερη φορά Αριστερά και η χώρα βρίσκεται με πολλαπλά ζητήματα και προβλήματα.