Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 04:30
Θεσσαλία

Λάρισα: Τα αναπάντητα ερωτήματα της δολοφονίας και η κηδεία του 23χρονου Διονύση






Στις δικαστικές αίθουσες και ενώπιον του ανακριτή, για διαφορετικές βεβαίως κατηγορίες, θα οδηγηθούν σήμερα και οι δύο οικογένειες που φέρονται να «πρωταγωνίστησαν» σε μια πιθανή ζωοκλοπή, η οποία κατέληξε στη δολοφονία του 23χρονου Διονύση Ιωάν. Δημάκου (φωτό), τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε ποιμνιοστάσιο έξω από τους Αγ. Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ. Ο πατέρας του άτυχου νέου θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για απόπειρα ζωοκλοπής καθώς συνελήφθη μετά από μήνυση των ιδιοκτητών του ποιμνιοστασίου. Την ίδια ώρα, ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθούν τόσο ο 51χρονος κτηνοτρόφος όσο και ο 28χρονος γιος του από τους Αγ. Αναργύρους, καθώς συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 23χρονου κτηνοτρόφου.

Η τελευταία πράξη του δράματος, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, θα γραφεί σήμερα το μεσημέρι στα Αμπελάκια, όπου θα τελεσθεί η νεκρώσιμη ακολουθία του 23χρονου Διονύση, «ενός εργατικού παιδιού» όπως τον περιγράφουν συγχωριανοί του. Με τη δικαστική έρευνα να καλείται, μεταξύ άλλων, να φωτίσει τα «κενά» της υπόθεσης αφού οι μέχρι τώρα εξηγήσεις, των δύο εμπλεκόμενων οικογενειών, δεν κρίθηκαν «πειστικές» τουλάχιστον στο πλαίσιο της προανάκρισης της ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με νομικές πηγές, ο πατέρας του αδικοχαμένου 23χρονου δεν διευκρίνισε με σαφήνεια στην ΕΛ.ΑΣ., ούτε γιατί βρέθηκε στους Αγ. Αναργύρους, ούτε για ποιο λόγο μετέφερε το παιδί του σοβαρά τραυματισμένο στο ΓΝΛ και έφυγε αμέσως για τα Αμπελάκια «για να επιστρέψει αργότερα με τη σύζυγό του».

Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια των συλληφθέντων, επίσης δεν εξηγεί με σαφήνεια, γιατί ενώ πυροβόλησε τους δύο άνδρες έξω από το μαντρί τους «για να αποτρέψουν τη ζωοκλοπή» δεν ανέφεραν καν το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αναζητηθούν οι ζωοκλέφτες. Υπενθυμίζεται πως, πατέρας και γιος, συνελήφθησαν ώρες αργότερα (σ.σ. το βράδυ του Σαββάτου) όταν εντοπίσθηκαν να κινούνται με το αυτοκίνητό τους στους Αγ. Αναργύρους, αυτοκίνητο που είχε περιγράψει ο πατέρας του αδικοχαμένου 23χρονου.

Το μόνο βέβαιο, από την αστυνομική έρευνα, είναι πως οι δυο οικογένειες, «βρέθηκαν» στις 4.15 τα ξημερώματα του Σαββάτου, έξω από το ποιμνιοστάσιο στην περιοχή «Τσαΐρια» των Αγ. Αναργύρων εκεί όπου ο 49χρονος και ο 23χρονος  γιος του Διονύσης, δέχθηκαν τις σφαίρες από το πιστόλι του 51χρονου συλληφθέντα κτηνοτρόφου.

Το αγροτικό αυτοκίνητο «γαζώθηκε», με τους αστυνομικούς να μετρούν 8 σημάδια από σφαίρες, τόσο στο μπροστινό μέρος του αγροτικού όσο και στην πόρτα του οδηγού ενώ μια ακόμη σφαίρα, βρήκε στο κεφάλι τον 23χρονο, που λίγες ώρες αργότερα και μετά από χειρουργική επέμβαση υπέκυψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία