Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 11:15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής για δικηγόρους: Θα χάσουν και κανά κιλό!






Μια απίστευτη φράση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς των δικηγόρων. Γιατί; Γιατί όταν ο υπουργός ρωτήθηκε για το “κίνημα της γραβάτας”, απάντησε πως καλά κάνουν οι δικηγόροι και διαδηλώνουν μήπως… χάσουν και κανένα κιλό!

Η “φαρμακερή” ατάκα του Παναγιώτη Κουρουμπλή ήρθε μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για το “κίνημα της γραβάτας”, τους δικηγόρους, τους μηχανικούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, που διαδηλώνουν κατά του ασφαλιστικού, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «καλά κάνουν και κατεβαίνουν στο δρόμο. Είναι καλό για εκείνους, να χάσουν και μερικά κιλά».

Όπως ήταν φυσικό, όταν η δήλωση αυτή έφτασε στα… αυτιά των δικηγόρων κι άλλων ελεύθερων επαγγελματιών, οι αντιδράσεις ήταν θυελλώδεις! Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός έκανε λόγο για «απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ανάξιους σχολιασμού».

Η συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον δημοσιογράφο της Süddeutsche Zeitung, Mike Szymanski, δόθηκε στο εστιατόριο Διόνυσος κάτω από την Ακρόπολη κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

Ο δημοσιογράφος περιγράφει πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στην κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου το 2011, λίγο αφού είχε αποχωρίσει από το ΠΑΣΟΚ, πως μια γυναίκα τον πλησίασε και του είπε πως επί 30 χρόνια δούλευε σε υπουργείο και πριν από δυο χρόνια της απέλυσαν και της είπε να συνεχίσει να έχει ελπίδα, πως ο κόσμος πλησίαζε τον υπουργό για να του μιλήσει.