Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 15:45
Τοπικά

Κατάληψη του δημαρχείου από τους εργαζόμενους την Πέμπτη






Σε κατάληψη του δημαρχείου Βόλου αλλά και άλλων κτιρίων που στεγάζουν υπηρεσίες του δήμου, προβαίνουν την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στο Δήμο, υλοποιώντας απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που κλιμακώνει τον αγώνα με συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, » ο αγώνας όλων των εργαζόμενων στην Τ.Α. κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην περικοπή των συντάξεων, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και στην φοροεπιδρομή… συνεχίζεται.

Η Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με την εξουσιοδότηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαρακτηρίζεται ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., με στόχο να ενημερωθούν αναλυτικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις κλπ. για το τι προβλέπει η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους θεσμοτροϊκανούς με την οποία διαλύεται η Κοινωνική Ασφάλιση, με κύρια χαρακτηριστικά την μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από Δημόσιο, Κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό, ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η αντίδραση και η συμμετοχή στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.

Ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή και αυτή τη φορά με την μαζική συμμετοχή τους στην 24ωρη γενική Πανελλαδική απεργία, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016″.