Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:26
Τοπικά

Δήμος Βόλου προς Πάνο: Μη μας μπλέκεις στα παιχνίδια σου – Σκληρή απάντηση στον παραιτηθέντα πρόεδρο του Γηροκομείου






Σκληρή απάντηση στον παραιτηθέντα πρόεδρο του Γηροκομείου Βόλου, Παύλο Πάνο, δίνει η δημοτική Αρχή του Βόλου και τον καλεί να μην την εμπλέκει στα διάφορα παιχνίδια που κάνει για την πολιτική και κοινωνική του ανέλιξη και να μην επιχειρεί να της αποδώσει ευθύνες για το γεγονός ότι εγκατέλειψες τη θέση του υπό το βάρος των ευθυνών.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Εχθρούς και πολέμιους παντού εφευρίσκει ο παραιτημένος, πλέον, από την προεδρία του Γηροκομείου Βόλου, νεαρός επιχειρηματίας Παύλος Πάνος, προκειμένου να δικαιολογήσει τη αδυναμία του να ανταποκριθεί περαιτέρω στις ευθύνες που ανέλαβε, ή καλύτερα του ανέθεσε ένα σύστημα που προφανώς τον εγκατάλειψε στη συνέχεια. Ετσι σύμφωνα με τη μόδα που ακολουθούν οι ποικιλώνυμοι αποτυχημένοι αυτής της πόλης, επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες στο Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέος, αλλά και να εκθέσει ανθρώπους – καλλιτέχνες όπως ο Αντώνης Ρέμος που έκαναν την …αποκοτιά να μετάσχουν αφιλοκερδώς σε συναυλία για την ενίσχυση του Ιδρύματος, το οποίο και αποκόμισε ποσό της τάξεως των 7.500 ευρώ, περίπου.

Από βαθύ σεβασμό και αναγνώριση του ύψιστου λειτουργήματος που υπηρετεί το ίδρυμα του Γηροκομείου Βόλου δεν θα εμπλακούμε σε ένα δημόσιο διάλογο που επιζητεί ο ρίψασπις πρόεδρός του, που προφανώς πλέον θεωρεί την αποστολή αυτή βαρίδι και αναζητεί άλλους τρόπους για την πολιτική και κοινωνική ανέλιξή του. Δικαίωμά του.

Προς υπεράσπιση της αλήθειας, όμως, θα σημειώσουμε δύο πράγματα:

Πρώτον ότι όντως στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου έφθασε ένας φάκελος με συγκεκριμένες καταγγελίες κατά του κ. Πάνου, ως προέδρου του Γηροκομείου Βόλου, και φυσικά, όπως έχει συμβεί και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, ο φάκελος διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα που είναι ο μόνος αρμόδιος για να διερευνήσει αν είναι βάσιμες ή όχι και να προχωρήσει στις περαιτέρω διαδικασίες. Φανταζόμαστε ότι το ίδιο θα έκανε κάθε σοβαρός άνθρωπος και σίγουρα πάντως δεν θα διαβίβαζε αυτό το φάκελο στον ενδιαφερόμενο για να μάθει τις απόψεις του, που εν τέλει είναι και αδιάφορες.

Δεύτερο στο θέμα της περίφημης συναυλίας Ρέμου, όπου έγινε και η αφορμή της πρώτης ενορχηστρωμένης συκοφαντικής επίθεσης κατά του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, έχει ξεκαθαριστεί από όλες τις πλευρές ότι η μόνη εμπλοκή του κ. Μπέου ήταν η μεσολάβηση στον φίλο του καλλιτέχνη να μετάσχει αφιλοκερδώς και τα έσοδα να πάνε στο Γηροκομείο! Πέραν τούτου ουδέν όπως ρητά και κατηγορηματικά προκύπτει και από τα συμβόλαια που υπογράφηκαν (και είναι κατατεθειμένα στην Εφορία) με τους άλλους συντελεστές και από τη διαχείριση που έγινε αποκλειστικά από στελέχη του Γηροκομείου. Αν θέλει ας τα δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα, αφού αυτός και μόνο τα έχει.

Σε ό,τι αφορά τις υψηλές δαπάνες, αυτές είναι γνωστό σε όλους ότι οφείλονται στο γεγονός ότι η συναυλία την πρώτη φορά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν δυο φορές όλοι οι συντελεστές της συναυλίας, με τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Απλώς είναι ντροπή και κατάντια για μια κοινωνία, αντί να ευχαριστεί και να αποδίδει την δέουσα τιμή σε ένα καλλιτέχνη του μεγέθους του Αντώνη Ρέμου για την ευαισθησία του, να επιχειρεί να τον εμπλέξει σε δόλιες και ιδιοτελείς σκοπιμότητες προσώπων και συστημάτων βρόμικης διαπλοκής.

Σε κάθε περίπτωση, τέλος, οι παρούσες και μελλοντικές περιπέτειες του κ. Πάνου δεν μας αφορούν και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να μας εμπλέξει σε αυτές. Και το καλό και το κακό, όπως μέχρι τώρα, θα είναι αποκλειστικά δικό του.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου δημοσιοποίησαν επιστολή με την οποία ζητούν από τον Π. Πάνο να ανακαλέσει την παραίτησή του. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

 

Το Γηροκομείο Βόλου αποτελεί όχι μόνο σπίτι που φιλοξενεί ηλικιωμένους αλλά και το 2ο σπίτι 49 εργαζομένων.Εργαζόμενοι που δουλεύουν 24, 12, 10, 8 χρόνια, ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται 10, 7, 1 χρόνο.Όλοι μαζί έχουμε βιώσει καλές και άσχημες στιγμές. Όλοι βιώσαμε την δύσκολη περίοδο όπου κανείς δεν ήθελε να αναλάβει το τιμόνι ενός καραβιού που χανόταν στα κύματα. Χωρίς καπετάνιο 3 μήνες, περιμέναμε ποιος θα δεχτεί να το αναλάβει με τις τόσες ζημιές που είχε υποστεί σε βάθος χρόνου.

Κι όμως βρέθηκε ένας νέος άνθρωπος με όραμα που πήρε μεγάλο ρίσκο και εθελοντικά ανέλαβε το Γηροκομείο, και δίπλα σε εκείνον άλλοι 4 άνθρωποι που τον πίστεψαν και προστέθηκαν και 100 περίπου ψυχές (εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι) που τον είδαν σαν μια ηλιαχτίδα. Δεν προσπαθoύμε να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις, ούτε να γράψουμε όμορφα λόγια.

Αναγνωρίζουμε ότι ο Παύλος Πάνος έκανε πολλά καλά στα 2 χρόνια της θητείας του. Δεν νιώθουμε με την απόφαση που έκανε γνωστή σε όλους το Σάββατο ότι μας εγκατέλειψε. Η αναγνώριση του έργου και της προσπάθειας του, η αναγνώριση ότι αφιέρωσε προσωπικό χρόνο και δουλειά φάνηκε στα δακρυσμένα μάτια των ηλικιωμένων που τον έβλεπαν σαν το εγγόνι τους, στα δακρυσμένα μάτια των εργαζομένων που όλο αυτό τον καιρό ήμασταν οι συνεργάτες του.

Ένιωσε πικρία, απογοήτευση γιατί περίμενε, όπως όλοι μας, να γεμίσουν την αίθουσα του Γηροκομείου οι τοπικοί θεσμοί. Ναι όλη η Ελλάδα είναι σε κρίση, σε “πόλεμο”, αλλά αν δεν στηρίξουμε το σπίτι μας, την πόλη μας τι θα γίνει; Θα σας πω….Θα υπάρξουν και άλλοι άνεργοι και άνθρωποι σαν την Βιβή, τον άστεγο Κώστα, μια ακόμη δομή που θα ερημώνει και θα ρημάζει.

Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε τους πολίτες του Βόλου και όχι μόνο που μας στήριξαν και μας στηρίζουν. Όσο για τον πρόεδρό μας και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους και θα τους στηρίζουμε.

Κλείνοντας, απευθυνόμαστε προσωπικά στον Πρόεδρο κ. Παύλο Πάνο και του ζητάμε να αναθεωρήσει την απόφαση του, να αναλάβει τα ηνία του Ιδρύματος και να επιστρέψει προκειμένου να ολοκληρώσει το σπουδαίο έργο του.Οι εργαζόμενοι και οι διαβίουντες ηλικιωμένοι τον χρειάζονται στο «τιμόνι» του Ιδρύματος.