Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 01:47
Αθλητικά

Η λύση για τη σωτηρία του Ολυμπιακού είναι μία και μοναδική






Ο Ολυμπιακός Βόλου εδώ και δύο εβδομάδες, από τότε δηλαδή που παραιτήθηκε η προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου, βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Η προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας από την εφταμελή επιτροπή αποτελούμενη από τον Γιάννη Θεοδωρίδη και κάποιος φιλάθλους της ομάδας δεν απέφερε καρπούς διότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ήταν πολύ λίγα. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια επιτροπή το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους απλούς φιλάθλους ήταν κοντά στα 4.000 ευρώ και μαζί με κάποια χρήματα μετόχων έφτασε στα 18.000 ευρώ. Σημειωτέον σε αυτά τα χρήματα συνεισέφεραν και κάποιοι «νεκροθάφτες».

Με τη διεξαγωγή του αγώνα της Κυριακής κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε παράταση ζωής ακόμη μία εβδομάδα. Μία εβδομάδα όπου ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου και οι φίλοι της ομάδας καλούνται να βρουν την πολυπόθητη λύση ώστε να η ομάδα να τερματίσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Και επειδή το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ λόγος για το τι πρέπει να γίνει, η λύση είναι μία και μοναδική.

Να αναλάβει πρωτοβουλία ο Ερασιτέχνης ώστε να συγκεντρώσει άμεσα ένα ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ βοηθούμενος από μετόχους και φιλάθλους, ώστε να πάρει ενημερότητα η ΠΑΕ, να ανεβάσει παιδιά από την ομάδα Νέων και να κάνει και 3-4 μεταγραφές ερασιτεχνών. Και μαζί με 4-5 παίκτες από την πρώτη ομάδα που θα παραμείνουν, να πορευτούν στο νέο πρωτάθλημα.

Άλλη λύση πέρα από αυτή δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Διότι είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, οι επενδυτές παραμένουν άφαντοι.

Θα αναρωτηθεί βέβαια κάποιος; Και μετά; Από τη στιγμή λοιπόν που η ομάδα θα στηριχθεί ως επί το πλείστον στην ομάδα Νέων και σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, το λειτουργικό κόστος είναι πολύ χαμηλό, άρα και τα έξοδα είναι ελάχιστα. Οπότε από τα εισιτήρια και από την γενικότερη συσπείρωση του κόσμου γύρω από την ομάδα, είναι δεδομένο ότι το κόστος είναι διαχειρίσιμο. Όπως διαχειρίσιμα είναι και τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν στους παίκτες που έχουν καταθέσει προσφυγή. Για τον τρόπο που έγιναν διαχειρίσιμα τα ποσά αυτά, τον γνωρίζουν καλά και ο ερασιτέχνης αλλά τα μέλη της επιτροπής σωτηρίας.

Πλέον η μπάλα είναι στα χέρια του Ερασιτέχνη και των φιλάθλων ώστε να καταφέρουν να συγκεντρώσουν αυτά τα 40.000 ευρώ. Για την ακρίβεια 30.000 ευρώ, διότι τα 10.000 ευρώ είναι ήδη εξασφαλισμένα από έναν «νεκροθάφτη».