Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 17:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καμπανάκι» από Αβραμόπουλο: 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα έως το τέλος Μαρτίου






Το μήνυμα ότι “η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, καθώς η Ευρώπη είναι στο πλευρό της” έστειλε ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, Δημήτρης Αβραμόπουλος στη σημερινή εκδήλωση για το προσφυγικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και του Ιδρύματος Αντενάουερ.

Ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι το χθεσινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών “βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα που θα κινηθεί τη Δευτέρα και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ“.Η Σύνοδος αυτή είναι “εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική για τους μήνες που έρχονται“, παρατήρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι “δεν υπάρχει καμία περίπτωση ή κίνδυνος για καμία χώρα μέλος της Σένγκεν να εκδιωχθεί“.

“Εκείνο που οι χώρες όμως οφείλουν να κάνουν είναι να τηρούν με ευλάβεια όσα προβλέπει ο συνοριακός κώδικας της Σένγκεν” συνέχισε, και συμπλήρωσε: “Πρέπει να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη Ζώνη Σένγκεν. Προϋπόθεση για τη διατήρησή της είναι η τήρηση των κανόνων που υπάρχουν”, ενώ στόχος, όπως είπε, είναι ως το τέλος του χρόνου “να επιστρέψουμε στην αποκατάσταση της πλήρους εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν“.

Ο κ. Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε, παράλληλα, να αναδείξει τις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει το προσφυγικό πρόβλημα στην Ελλάδα, αναφερόμενος σε συγκεκριμένους αριθμούς, που προκαλούν… σοκ.

Όπως είπε ο κοινοτικός Επίτροπος, 100.000 άνθρωποι θα μπουν στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία των τελευταίων μηνών, είπε ότι το 57% των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη είναι παιδιά και ότι πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με τα Σκόπια.