Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:52
Τοπικά

«Καμπάνες» για τον εκδότη της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», που διδάσκει… ηθική και «τρώει» τα λεφτά των εργαζομένων






Την «τιμητική» της έχει στα Δικαστήρια του Βόλου, αυτή την εβδομάδα, η ιστορική εφημερίδα του Βόλου «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ο εκδότης της οποίας, Βασίλης Δανός δικάζεται για οφειλές προς πρώην εργαζομένους στην εφημερίδα, που ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Σήμερα, Τετάρτη, για δύο υποθέσεις καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών, για κάθε μία περίπτωση, και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, που αφορούσαν μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών αλλά και του εφάπαξ, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σε δύο δημοσιογράφους, που συνταξιοδοτήθηκαν.

Μεθαύριο Παρασκευή είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν άλλες δύο υποθέσεις, η μία με παρεμφερές αντικείμενο, ενώ για την άλλη αντιμετωπίζει και την κατηγορία της παράβασης των όρων απόφασης δικαστηρίου, αφού ο δημοσιογράφος είχε απολυθεί και με τελεσίδικη απόφαση είχε δικαιωθεί και η «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» υποχρεούνταν να τον επαναπροσλάβει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκδότης της εφημερίδας, που χάρις στην γραμμή «ΠΝΕΥΜΑ και ΗΘΙΚΗ», του αείμνηστου Αυλωνίτη (στη θηλυκή έκδοση) προφανώς έχει «βουλιάξει» οικονομικά (άρα και από πλευράς κυκλοφορίας – πώλησης φύλλων) εμφανίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου χωρίς συνήγορο, ενδεχομένως για να δείξει ότι βρίσκεται σε οικονομική ένδεια!

Μάλιστα, κατά το γνωστό μοτίβο από προηγούμενε δίκες, καλούσε τους ανθρώπους που υπηρέτησαν μια ολόκληρη ζωή, με συνέπεια και πραγματικό ήθος (όχι σαν κάποιες άλλες…περιπτώσεις) να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονται, είτε από τον τίτλο της εφημερίδας (που ο ίδιος με την πολιτική του έχει μειώσει την αξία του) είτε από τα ακίνητα της επιχείρησης (που είναι δεσμευμένα)…