Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:37

“Καμπάνα” σε οδηγό που τα έτσουξε και … αμολύθηκε στην ΠΑΘΕ!






Ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 60χρονο κάτοικο ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Σε αλκοτέστ τον Δεκέμβριο του 2016 ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο στο 309ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ενώ είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχούσε στο αίμα σε 2,37 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην α’ μέτρηση και σε 2,06 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί εντός του χρονικού πλαισίου του Αυτοφώρου και στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος για να δικαστεί σε ρητή δικάσιμο. Στο Δικαστήριο την Παρασκευή παραδέχτηκε την πράξη του. «Πράγματι είχα πιεί τσίπουρα, αλλά ήμουν νηστικός και δεν κατάλαβα ότι είχα μεθύσει», ανέφερε απολογούμενος στο Δικαστήριο.

Εντούτοις, το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του και πέραν της ποινής φυλάκισης του επέβαλε και χρηματική ποινή ύψους 1.500 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης και των πινακίδων του οχήματος για έξι μήνες.