Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:37
ΒόλοςΤοπικά

Με τα τρακτέρ στον Βόλο οι αγρότες – Κάλεσμα για συλαλλητήριο






Κάλεσμα σε συγκέντρωση και εν συνεχεία, σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ, απευθύνουν για σήμερα, στις 3:30 το μεσημέρι, οι αγρότες του μπλόκου του Αερινού. Στο πλαίσιο δε, της σταδιακής κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, προγραμματίζουν συμβολικό αποκλεισμό της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ή της Εφορίας, μεθαύριο Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι.

Για την οριστικοποίηση του συλλαλητηρίου στο Βόλο, η οποία σχεδιάζεται να είναι από κοινού με τους αγρότες του Πηλίου, αναμένεται ωστόσο, η απόφαση των αγροτών του Ανατολικού Πηλίου, σήμερα ή αύριο. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, κ. Βάιος Κομνηνός, από χθες ξεκίνησαν ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε Πουρί, Μακρυράχη και Ζαγορά από τις οποίες θα εξαρτηθεί η συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι τάσσονται υπέρ των αιτημάτων που θέτει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.

Από την πλευρά των αγροτών του Νοτίου Πηλίου πάντως, έχει ήδη ληφθεί θετική απόφαση για συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, όπως και από τους αγρότες της περιοχής Αλμυρού.

Να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Πέμπτης, σχεδιάζεται να μεταβούν στο Βόλο, μικρός αριθμός τρακτέρ ώστε να μη δημιουργηθεί μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ο κύριος όγκος θα αποτελείται από αγροτικά αυτοκίνητα.