Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 01:30
Τοπικά

«Καμπάνα» για θανατηφόρο τροχαίο στη Δημητριάδος






Οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος και παρέσυρε πεζή τραυματίζοντάς τη θανάσιμα. «Καμπάνα» προχθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 48χρονο Βολιώτη, για θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη τον Νοέμβριο του 2016 στον Βόλο.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2016 στις 9 το βράδυ στη Δημητριάδος, μία γυναίκα ηλικίας 60χρονών παραλαμβανόταν από πλήρωμα του ΕΚΑΒ βαρύτατα τραυματισμένη.

Η άτυχη γυναίκα, υπήκοος Αλβανίας, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών, όμως τα τραύματά της ήταν σοβαρά, και παρά τις γενναίες προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, εκείνη τελικά υπέκυψε.

Η Τροχαία Βόλου σχημάτισε δικογραφία κατά ενός 48χρονου ημεδαπού οδηγού επιβατικού αυτοκινήτου.

Ο 48χρονος δικάστηκε προχθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή υπό τον όρο επιτήρησης του οδηγού από επιμελητή κοινωνικής αρωγής για τρία χρόνια, και υπό τον όρο αφαίρεσης της άδειας οδήγησης για ένα έτος.

Η πρόταση του εισαγγελέα έδρας ήταν να κριθεί ένοχος για τέσσερα έτη φυλάκισης για τις προαναφερόμενες κατηγορίες και να αφαιρεθούν από τον κατηγορούμενο τα στοιχεία οδήγησης για έξι μήνες.

Ο καταδικασθείς, που ήταν παρών στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε πάντως ότι η γυναίκα πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να την αντιληφθεί έγκαιρα.

Αιφνιδιάστηκε, όπως φέρεται να υποστήριξε, και γι’ αυτό τον λόγο δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν συνολικά τρεις μάρτυρες, ένας υπεράσπισης και δύο κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και η κόρη της θανούσας.