Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 15:04
ΒόλοςΤοπικά

Θύελλα αντιδράσεων για την πρόκληση Αποστολάκη – Όλοι πλην του Επιμελητηρίου – μαυσωλείου






Οι ζωντανές δυνάμεις της αγοράς και της εργασίας αντέδρασαν άμεσα και έντονα στις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου, Ιάσονα Αποστολάκη, που σε μια εκδήλωση κομματικής νομιμοφροσύνης και με εμφανή την κακώς εννοούμενη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, χαρακτήρισε απαξιωτικά έως και υβριστικά όσους αντιτίθενται στην απομάκρυνση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, θεωρώντας την, και εύλογα, ως καίριο πλήγμα για την τοπική οικονομία.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, δια του προέδρου της Τρύφωνα Πλαστάρα και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, με δήλωση του προέδρου του, Απ. Οντόπουλου, αντέδρασαν και μόνο το μαυσωλείο της επιχειρηματικότητας, ως έχει μετατραπεί, Επιμελητήριο Μαγνησίας τηρεί σιγήν ιχθύος, ίσως γιατί έχει ως βασικό μέλημα την υποψηφιότητα της κας προέδρου!

Ανταπάντηση του ΕΚΒ

Ανταπαντώντας στον κ. Αποστολάκη, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου αναφέρει τα εξής: “Εάν μ’ αυτή τη νέα του δήλωση/θέση ο κ Ιάσονας Αποστολάκης, αναθεωρεί όντως την πρότερη, απαξιωτική ανακοίνωσή του (ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, 26/02/2019, σελ. 6), με την οποία εμφανίσθηκε πως κατέτασσε και το Εργατικό Κέντρο Βόλου στους Φορείς, που «λαϊκίζουν ακραίως για το θέμα της 32ης Ταξιαρχίας», και επιζητεί εκ των υστέρων, έστω, να του αναγνωρίσουμε ελαφρυντικά, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα για να το κάνουμε.

Όμως, καλό θα ήταν, για τον ίδιον πρωτίστως, ως φέρελπι πρώτου πολίτη του Βόλου, όταν προβάλλει τα προεκλογικά του «αναπτυξιακά οράματα και επιχειρήματα» για την πόλη, να μην ισοπεδώνει τα αντεπιχειρήματα εκείνων, που δικαιολογημένως διατυπώνουν επιφυλάξεις και φόβους, βασίζοντάς τους στην μέχρι τώρα πολιτική αμετροέπεια και ασυνέπεια του ιδεολογικού χώρου, που εκείνος εκπροσωπεί!

Η τόση, άλλωστε –και από τώρα, μάλιστα– θεσμική ελαφρύτητα και αλαζονεία κάθε άλλο, παρά πείθουν για τα εχέγγυα μιας πειστικής αυτοδιοικητικής παρουσίας στον ανοιγόμενο στίβο. Και αυτό δεν είναι, ασφαλώς, πρόβλημα του ΕΚΒ, αλλά δικό του”.

Ο Τρύφων Πλαστάρας

Σκληρή απάντηση στον επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τον Βόλο”, Ιάσονα Αποστολάκη, για τη δήλωσή του ότι “είναι λαϊκιστές όσοι αντιδρούν στην μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας”, έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, Τρύφωνας Πλαστάρας, αναφέροντας τα εξής:

“Απάντηση προς τους πραγματικούς λαϊκιστές: Οποιος δεν έχει να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις και δεν έχει ιδέα από την πραγματική οικονομία της πόλης, σπεύδει να βρει καταφύγιο σε συκοφαντίες κατά εκπροσώπων φορέων.

Οι μικρομεσαίοι κύριε δεν είναι ούτε κρατικοδίαιτοι ούτε κομματικοδίαιτοι! Είναι σκληρά καθημερινά στην μάχη της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής! Ειδικά η περιοχή μας έχει δεχτεί τόσα πολλά χτυπήματα, που αν πραγματικά σας ενδιέφερε θα γνωρίζατε (μελέτες, στοιχεία, έρευνες κ.λ.π.).

Η απομάκρυνση του στρατοπέδου θα είναι άλλος ένας ξαφνικός θάνατος για τους ΜΜΕ που τόσο πολεμάτε. Για το επιχειρείν ισχύει ότι από τη ζημιά δεν βγαίνει κέρδος… Βασική αρχή στο πρώτο έτος Οικονομικού Πεδίου….

Και για να μην ξεχνιόμαστε… για μας το “όχι” και “όχι” και δεν γίνεται “ναι”…”

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος, σχετικά με τις δηλώσεις Αποστολάκη δήλωσε:

Λυπάμαι ιδιαίτερα που ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης θεωρεί λαϊκισμό την έντονη ανησυχία που εξέφρασαν οι τοπικοί φορείς για τη μετεγκατάσταση του Στρατοπέδου Γεωργούλα. Πάντως παρά τις μέχρι τώρα «λαϊκιστικές αντιδράσεις» ακόμη κάποιοι ψάχνουν να βρούνε ισοδύναμα.

Ξεχνούν αυτοί οι κάποιοι… ότι οι παραγωγικοί φορείς αποτελούν τα γρανάζια της τοπικής οικονομίας. Δεν μας απασχολούν οι χαρακτηρισμοί. Δεν θα μας πτοήσουν, ούτε θα μας αποπροσανατολίσουν απ’ τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος, από την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Ας μας επιτρέψουν όλοι όσοι έχουν δημόσια αξιώματα, να έχουμε ένα λόγο παραπάνω στα θέματα που άπτονται της τοπικής οικονομίας.

Εμείς είμαστε άνθρωποι της παραγωγής, έχουμε βιώσει τη διαδικασία παραγωγής εκ των έσω και όχι στη θεωρία και από τη θαλπωρή των κομματικών γραφείων.