Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024 06:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ στην Κύπρο -Τι ζητά τώρα ο αεροπειρατής






H μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη στο θρίλερ με την αεροπειρατεία στην Κύπρο. Ενώ και ο Κύπριος Πρόεδρος είχε πει ότι όλα έγιναν για μια γυναίκα και ότι ο αεροπειρατής δεν είναι τρομοκράτης, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αεροπειρατεία δεν έχει πρωτίστως προσωπικά κίνητρα, αλλά πολιτικά. Στην επιστολή του ο αεροπειρατής φέρεται να ζητεί να επικοινωνήσει με αξιωματούχους της ΕΕ.

Βασικό αίτημά του είναι η απελευθέρωση συγκεκριμένων γυναικών από φυλακές της Αιγύπτου.

Αυτή την ώρα παραμένουν επτά άνθρωποι, τρεις επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος, με τις αρμόδιες αρχές να αρνούνται να δώσουν στοιχεία για τις εθνικότητες των επιβαινόντων.

Οσον αφορά για το αν ο αεροπειρατής είναι οπλισμένος ή όχι, οι πληροφορίες δεν τον θέλουν να φέρει όπλο, ωστόσο, κατά δήλωσή του φέρει πάνω του ζώνη με εκρηκτικά. Ο ίδιος απειλεί να τα ενεργοποιήσει, γι αυτό και οι κυπριακές αρχές δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση εντός τους αεροσκάφους.

Αλαλούμ επικρατεί και με την ταυτότητα του δράστη, αφού αρχικά είχε αναφερθεί ότι Ιμπρχήμ Σαμάχα, καθηγητής κτηνιατρικής. Ωστόσο, αυτό διαψεύστηκε, αφού ο ίδιος ο Σαμάχα βγήκε και είπε ότι είναι απλά επιβάτης του αεροσκάφους και ότι, μάλιστα, έχει ήδη αποβιβστεί. Το BBC αναφέρει ότι η Egypt Air έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη λέγοντας ότι είναι ο Seif El Din Mustafa.