Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 13:49
Θεσσαλία

Τρίκαλα: Σε πρώην σούπερ μάρκετ οι πρόσφυγες






Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο πρώην σούπερ μάρκετ Atlantic για την εγκατάσταση 400 προσφύγων.

Στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το αίτημα για την άμεση μεταφορά των προσφύγων που φιλοξενούνται εδώ και τρεις (σχεδόν) εβδομάδες στο Φρούριο Τρικάλων στο κέντρο του Κουτσόχερου. Όπως ανέφερε ο τρικαλινός βουλευτής Χρ. Σιμορέλης, μιλώντας στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ «το Κέντρο στο Κουτσόχερο δεν είναι το καλύτερο δυνατό, είναι όμως μία λύση για την προσωρινή φιλοξενία αυτών των ανθρώπων». Τόνισε επίσης ότι την ευθύνη για τη λειτουργία του χώρου θα έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οσον αφορά τις εργασίες στο πρώην σούπερ μάρκετ ο δήμαρχος μιλώντας στη Ραδιοφωνική Λέσχη ανέφερε ότι «μένουν σε εκκρεμότητα τεχνικά θέματα όπως ποια εταιρία θα αναλάβει τη διαμόρφωση του χώρου και αν θα γίνει μέσω του Δημαρχείου με την οικονομική ενίσχυση φυσικά από το υπουργείο Εσωτερικών».

Ζητήματα που πρέπει να λυθούν μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε οπότε θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις από την κυβέρνηση.

 

Πηγή: Εφ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ