Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 23:14
Τοπικά

Θα απέχουν από βεβαιώσεις και γνωματεύσεις οι γιατροί της Μαγνησίας αύριο






Την αποχή των γιατρών από τα γραφειοκρατικά τους καθήκοντα αποφάσισε για αύριο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Συλλόγου στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και έτσι οι γιατροί  δεν θα χορηγούν βεβαιώσεις και γνωματεύσεις. Παράλληλα ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας καλεί τους γιατρούς να κλείσουν τα γραφεία τους στις 4 Φεβρουαρίου.

Οι δράσεις οι οποίες αποφάσισε είναι οι εξής:

«1. Σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ι.Σ.Μ. την Τετάρτη 27/1/2016 με αποκλειστικό θέμα το προσχέδιο του ασφαλιστικού.

2. Τα γραφεία του Ι.Σ.Μ. να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 28/1/2016.

3. Αποχή των ιατρών της Μαγνησίας την Πέμπτη 28/1 και Παρασκευή 29/1/2016 από γραφειοκρατικά καθήκοντα, κατά την διάρκεια της οποίας δεν θα χορηγούν βεβαιώσεις και γνωματεύσεις, δεν θα συμμετέχουν σε επιτροπές (εκτός από εξυπηρέτηση περιπτώσεων που αφορούν ΑΜΕΑ) και δεν θα υπογράφουν πιστοποιητικά.

4. Προειδοποιητική αποχή των μελών του Ι.Σ.Μ. από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση την Δευτέρα 1/2/2016 και την Τετάρτη 3/2/2016.

5. Συμμετοχή στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕΑ- ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

6. Συμμετοχή στις κοινές δράσεις που προγραμματίζονται με τους άλλους συλλόγους και φορείς επιστημόνων-αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών της Μαγνησίας.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας καλεί όλους τους ιατρούς μέλη του Ι.Σ.Μ. (του ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα) «να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου, με σκοπό να αποτραπεί η ψήφιση αυτού νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, όπως προτάθηκε, και θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την ασφαλιστική κατάσταση όλων των ιατρών. Ιδιαιτέρως καλούμε τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς μέλη μας να κλείσουν τα ιατρεία τους την 4η Φεβρουαρίου 2016 και να συμμετάσχουν στην Γενική απεργία και στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται, πριν μας κλείσουν οριστικά τα ιατρεία αυτοί που αποφασίζουν όλα αυτά για εμάς, χωρίς εμάς».