Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 05:14
Τοπικά

Η κλήση του Εισαγγελέα για εξηγήσεις σχετικά με εργολαβία στο Γηροκομείο «έφερε» την παραίτηση Π. Πάνου – Λύθηκε το μυστήριο






Με “ασπίδα” το ίδιο το Ίδρυμα του Γηροκομείου Βόλου, με τους τροφίμους και το προσωπικό του να τελούν υπό μια ιδιότυπη ομηρία υπό το κράτος της απειλής “εγκατάλειψη”ς αλλά και με την αυτοπαρουσίασή του σαν δήθεν θύμα εκδικητικής δίωξης από πλευράς του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο κ. Παύλος Πάνος, μέχρι πρότινος πρόεδρος του Γηροκομείου, επιχειρεί να απεμπλακεί από πιθανές δικαστικές περιπέτειες.

Ο ίδιος έδωσε σήμερα συνέντευξη και έλυσε όλες τις απορίες για την αιφνίδια πράξη της παραίτησής του. Κλειδί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Βόλου, με αφορμή στοιχεία που κατέθεσε τον περασμένο Ιούνιο στον Εισαγγελέα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, και τα οποία του κοινοποιήθηκαν – κατά τον ενδιαφερόμενο – από τον πρώην διευθυντή του Ιδρύματος!

Η δήλωσή του, αφοπλιστική, ότι δεν ανακαλεί την παραίτησή του «αν δεν αποσυρθούν οι καταγγελίες από την Εισαγγελία ή αν δεν τεθεί σύντομα ο φάκελος στο αρχείο» δεν αφήνει περιθώρια πολλών ερμηνειών για τα πραγματικά κίνητρα και τη στόχευση που του υπαγόρευσαν την κίνηση (σ.σ παραίτηση) αυτή, που μάλλον ανησυχία προδίδει και μπορεί να αξιολογηθεί και ως μια ενδεχόμενη προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την ίδια τη Δικαιοσύνη.

Τι αναφέρουν τα στοιχεία

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ο ίδιος ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο φάκελος που κατατέθηκε στην Εισαγγελία από τον κ. Μπέο περιέχει στοιχεία που προσκόμισε ο πρώην Διευθυντής, Κ. Τριχιάς, η σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου του οποίου, με απόφαση του Δ.Σ. του ιδρύματος τον Ιούλιο του 2015, καταγγέλθηκε «για 28 λόγους που συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα και έχουν προκαλέσει χρόνια ζημιά στο Γηροκομείο».

Απαντώντας δε στο περιεχόμενο των καταγγελιών που κατέληξαν στον Εισαγγελέα και σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Πάνος εμφανίζεται «ως εργολάβος του Γηροκομείου», αναφέρθηκε σε ένα προς ένα τα σημεία, ισχυριζόμενος τα ακόλουθα:

Για τις εργασίες επισκευής, ανακαίνισης και ελαιοχρωματισμού του Γηροκομείου, ανέφερε ότι απασχολήθηκαν 7 Αλβανοί οι οποίοι χρωστούσαν ενοίκια στο Γηροκομείο από τα διαμερίσματα στα οποία έμεναν άνω των 30.000 ευρώ και υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις για να εργαστούν και να εξοφλήσουν το χρέος τους. «Κόπηκαν τόσα τιμολόγια όσα και τα ενοίκια που χρωστούσαν. Οσον αφορά τα χρώματα που τα πήρα από εμένα, το έκανα γιατί τα έδωσα σε τιμή κόστους. Για τα υπόλοιπα, φορολογήθηκα και πλήρωσα και ΦΠΑ», είπε ο κ. Πάνος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη δωρεά χρωμάτων προς το Δήμο Βόλου για τον ελαιοχρωματισμό σχολείων. «Εχω κόψει τιμολόγια ότι τα χρώματα αποτελούν δωρεά αλλά από τις τεχνικές υπηρεσίες δεν τα παραλαμβάνουν», ισχυρίστηκε, υποστηρίζοντας ότι τα χρώματα έγιναν δεκτά όχι όμως και τα παραστατικά που τα συνόδευαν.

Ο ίδιος πάντως προσπάθησε να μεταφέρει το κέντρο του ενδιαφέροντος καταθέτοντας στην εφορία φάκελο με όλα τα στοιχεία της συναυλίας Αντ. Ρέμου για την ενίσχυση του Γηροκομείου, αφήνοντας αιχμές, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει στοιχεία, κατά του κ. Μπέου ότι διαχειρίστηκε τα χρήματα και ότι απουσιάζουν αποδείξεις για μέρος των εσόδων.