Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 05:48
ΒόλοςΤοπικά

Η Δημοτική Αρχή Βόλου διαλύει την προπαγάνδα των μειοψηφιών για το στόλο οχημάτων του Δήμου






Την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης, που με ψευδείς ισχυρισμούς και ανύπαρκτα στοιχεία προσπάθησε να μετριάσει τις εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις που προκάλεσε στην κοινωνία του Βόλου η προμήθεια των νέων οχημάτων και μηχανημάτων που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν την παροχή υπηρεσιών σε νευραλγικούς τομείς, όπως πχ η καθαριότητα και το πράσινο, διέλυσε σήμερα με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή, που αναφέρεται τόσο στα οικονομικά στοιχεία, όσο και σε αυτά που αφορούν το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Μεγάλη αναταραχή, έως πανικό, επέφερε η σημαντική επιτυχία της Δημοτικής μας Αρχής να προχωρήσει σε πλήρη, σχεδόν, αναβάθμιση και ανανέωση του στόλου των οχημάτων του Δήμου μας, σε ορισμένους επαγγελματίες ψεύτες και μίζερους, γνωστούς πολιτικούς τυχοδιώκτες, αυτής της πόλης, μέλη, βεβαίως, της γνωστής διαπλεκόμενης παρέας που με περισσή φροντίδα κατόρθωσε να ευημερεί η ίδια, όταν οι πολίτες δυστυχούσαν.

Και είναι εξοργιστικό ότι σε αυτή την επιχείρηση διαστρέβλωσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης πρωτοστατούν εκείνοι που μας παρέδωσαν εξήντα (60) οχήματα τα οποία δεν είχαν καν περάσει τον έλεγχο του ΚΤΕΟ, με ό,τι αυτό, όπως καθείς καταλαβαίνει, σημαίνει για τη ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών, αλλά και για το περιβάλλον που τόσο, δήθεν, τους ενδιαφέρει.

Σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι της προμήθειας των συνολικά 52 οχημάτων, προς ενημέρωση των πολιτών, και όχι φυσικά προς απάντηση, των γνωστών πολιτικών απατεώνων, ξεκαθαρίζουμε ότι τα 25 που ήδη παραλήφθηκαν και έχουν τεθεί σε λειτουργία αποτελούν την πρώτη φάση της προμήθειας, με τη διαδικασία του leasing (χρονομίσθωση) και σε εξέλιξη βρίσκεται, σε β΄ φάση, η παραλαβή άλλων 15, με την ίδια χρηματοδοτική διαδικασία.

Δυστυχώς επειδή σε αυτή τη χώρα (νομίζεις ότι…) είσαι ό,τι δηλώσεις και επειδή ο καθένας μπορεί να λέει όποια… αρλούμπα του κατέβει χωρίς να υφίσταται κυρώσεις, κυκλοφόρησαν και υποδείξεις, είτε με κραυγές, είτε με δήθεν ειρωνικά σχόλια, σεσημασμένων και διακεκριμένων αποτυχημένων της πολιτικής, αλλά και της ίδιας της ζωής, για προμήθεια μέσω ΕΣΠΑ, για να μην επιβαρυνθεί τάχα ο Δήμος.

Όμως πως μπορείς να εξηγήσεις σε όλους αυτούς τους απίθανους και άσχετους ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν υπήρχε σχετική προκήρυξη στο ΕΣΠΑ, που, όμως δεν υπήρξε ποτέ; Γιατί αν υπήρξε εύλογα θα προκύψει το ερώτημα γιατί τότε και η προηγούμενη “σκοτινή” Δημοτική Αρχή πήγε, παραμονές των εκλογών, να πάρει οχήματα για τη ΔΕΥΑΜΒ, επίσης με leasing; Και επ’ ευκαιρία: η προμήθεια μπορεί να υλοποιείται τώρα, αλλά η διαδικασία ξεκίνησε προ τριετίας και καθυστέρησε από ενστάσεις και προσφυγές. Εμείς δεν λειτουργούμε με γνώμονα τις εκλογές, αλλά τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών.

Πέραν λοιπόν του leasing, ακολουθούν οι προμήθειες ακόμη 5 οχημάτων, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (για να ησυχάσουν και οι “ακοίμητοι” φρουροί της πόλης, ότι όπου υπάρχει δυνατότητα προσφεύγουμε) και η αγορά άλλων επτά, ημιφορτηγών, με δαπάνες του Δήμου. Σύνολο, δηλαδή, 52 οχημάτων και μηχανημάτων.

Σε ό,τι αφορά τις ασίγαστες οικολογικές ευαισθησίες των ίδιων πολιτικά γραφικών και αποτυχημένων τύπων, που καθημερινά βρίσκουν καταφύγιο στα δυο τρία εναπομείναντα Με΄σα Ενημέρωσης της διαπλοκής, γιατί δήθεν επιλέξαμε τα οχήματα να έχουν κινητήρες πετρελαίου, προφανώς οφείλεται σε πλήρη άγνοια και μικροπολιτική και μικροκομματική λογική αυτών που τις εκφράζουν.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι η προμήθεια οχημάτων, κάθε είδους, με χρήση φυσικού αερίου, δεν επιδοτούνται πλέον, είναι πολύ ακριβότερα ως προς το κόστος τους, και γι αυτό έχει εγκαταλειφθεί από χρόνια. Επιπροσθέτως υπάρχει ο ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας που αντικειμενικά θέτει η ίδια η πραγματικότητα και που αναφέρεται στην δυσχέρεια τροφοδοσίας, αφού και οι σχετικοί σταθμοί είναι ελάχιστοι και η εξάρτηση από ένα προμηθευτή αναπόφευκτη.

Ομως, το πλέον σημαντικό, είναι ότι τα απορριμματοφόρα που προμηθευτήκαμε είναι περιβαλλοντικής κατηγορίας C, δηλαδή της ίδιας ακριβώς κατηγορίας με αυτά που κινούνται με φυσικό αέριο!

Τέλος για να καθησυχάσουμε, αν και μάλλον το αντίθετο θα συμβεί με τους συγκεκριμένους πολιτικούς τυχοδιώκτες και απατεώνες, να ενημερώσουμε ότι ήδη βρίσκεται σε διαδικασία η δημοπράτηση των εργασιών για την ανακατασκευή και των υπολοίπων 38 οχημάτων του Δήμου μας, που πλέον θα είναι από τους σύγχρονους, αποδοτικούς και αποτελεσματικούς σε όλη τη χώρα. Και εύκολα μπορούν να διαπιστώσουν ποια πρακτική χρησιμοποιούν όλοι οι Δήμοι της χώρας για ανάλογες προμήθειες ή να περιμένουν λίγες ημέρες για να δουν τιςε αντίστοιχες κινήσεις του γειτονικού Δήμου της Λάρισας.

Οσο για την πληρωμή ας μην ανησυχούν διόλου. Εμείς είμαστε εδώ και θα ολοκληρώσουμε και αυτό το έργο, όπως και τόσα άλλα που σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και θα υλοποιήσουμε για την πόλη που αγαπούμε”.