Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:36
Τοπικά

Ζητάει κατάθεση στοιχείων για τους πλειστηριασμούς, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος






Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με το βουλευτή Αχαΐας Ν.Δ. Ανδρέα Κατσανιώτη, προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας τα αναλυτικά στοιχεία για τους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων, που έχει διενεργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εντός του 2016.

Στην ερώτηση των βουλευτών τονίζονται τα εξής: «Μια προς μια διαψεύδονται οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καθημερινά αποκαλύπτεται η προεκλογική εξαπάτηση των πολιτών.

Από το προεκλογικό «κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» του κ. Τσίπρα, καταλήξαμε στους «αριστερούς» και «φιλολαϊκούς» πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να χάνουν ακόμα και τις πρώτες κατοικίες του και να οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Επειδή τα λεγόμενα και οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πράξεις της,

Επειδή οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και το πρόβλημα των πλειστηριασμών κινητών και ακινήτων αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες,

Επειδή οι φήμες για τους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων ανησυχούν και τρομοκρατούν τους χιλιάδες οφειλέτες, που αδυνατούν να αποπληρώσουν στις παρούσες συγκυρίες τις υποχρεώσεις τους και ζουν υπό τη δαμόκλειο σπάθη απώλειας των περιουσιακών τους στοιχείων,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Πόσοι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων έχουν πραγματοποιηθεί εντός του 2016; Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία ανά Νομό.
  • Ποιας αξίας ήταν οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα; Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία για την αξία κάθε κινητού και ακινήτου που οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό μέχρι σήμερα.
  • Για ποιο ύψος οφειλής έχουν πραγματοποιηθεί πλειστηριασμοί; Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία για το ύψος οφειλής κάθε πλειστηριασμού ανά Νομό.
  • Πόσοι πλειστηριασμοί αφορούν πρώτες κατοικίες; Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία ανά Νομό.
  • Σε πόσες δεσμεύσεις και κατασχέσεις καταθέσεων έχει προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, επί ποιών ποσών και σε ποιο ποσοστό από αυτές αφορούν μέρος μισθών και συντάξεων; Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία ανά Νομό για τις δεσμεύσεις και τις κατασχέσεις καταθέσεων που έχει προβεί το Υπουργείο, επί ποιών ποσών και πόσες περιπτώσεις από αυτές αφορούν μέρος μισθών και συντάξεων.
  • Πόσοι και ποιοι πλειστηριασμοί βρίσκονται εν εξελίξει από τραπεζικά ιδρύματα και ποιοι εξ’ αυτών αφορούν πρώτες κατοικίες;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Πόσους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Οικονομικών για το αμέσως επόμενο διάστημα; Πόσες περιπτώσεις αφορούν πρώτες κατοικίες; Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία ανά Νομό.