Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:17
Τοπικά

Επιτυχημένη εκδήλωση των εγκαινίων του ΚΕΠ υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου






Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11.00, πραγματοποιήθηκαν στο Βελεστίνο Ν. Μαγνησίας τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη νόσο της Κυστικής Ίνωσης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το λόγο του Δημάρχου, κ. Νασίκα Δημητρίου και ακολούθησε ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και Δημοτικός Σύμβουλος Σκρίμπας Ιωάννης. Προσκεκλημένοι ομιλητές ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κων/νος Ι. Γουργουλιάνης, καθώς και η συνδημότισσα μας Πολυχρόνη Ελένη, φοιτήτρια του παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο καθηγητής, κ. Κων/νος Ι. Γουργουλιάνης, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά, τα συμπτώματα και τους τρόπους  παρακολούθησης της νόσου της κυστικής ίνωσης και η Πολυχρόνη Ελένη αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία που βίωσε λόγω της συγκεκριμένης νόσου. Απονεμήθηκαν και στους δύο προσκεκλημένους από τον Δήμαρχο, κ. Νασίκα Δημήτριο και τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Σκρίμπα Ιωάννη αναμνηστικές τιμητικές πλακέτες.

%ce%ba%ce%b5%cf%80-%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%85

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διαδραστικό τρόπο και με αναπαράσταση των πνευμόνων του ανθρώπινου οργανισμού, από μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Βελεστίνου στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου ενόψει της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού μεταδίδοντας το μήνυμα «ΑΝΑΣΑΙΝΩ-ΖΩ-ΑΘΛΟΥΜΑΙ».

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ την στήριξη τους στην διοργάνωση- με την ευγενική τους χορηγία –προσέφεραν η  Γενική κλινική Βόλου ‘ΑΝΑΣΣΑ’, το πρότυπο διαγνωστικό κέντρο ‘ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ’ και το κέντρο φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης ‘ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ’.

Ο Δήμαρχος, κ. Νασίκας Δημήτριος, αναφέρθηκε σχετικά «Το ΚΕΠ Υγείας, αποτελεί πρωτοποριακή δομή για τον Δήμο μας που πηγάζει από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση όλων μας στην πρόληψη. Με το ΚΕΠ Υγείας θα δημιουργηθούν προγράμματα μέσω των οποίων οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται πλήρως και να προλαμβάνουν σοβαρές παθήσεις για την υγεία τους. Με το ΚΕΠ Υγείας μεταφέρουμε στους δημότες μας και σε όλον τον κόσμο το μήνυμα της φροντίδας και προστασίας της υγείας μας και το κάνουμε πράξη. Ιδιαίτερο κομμάτι της σημερινής εκδήλωσης αποτελούν οι μαθητές του Δήμου μας που προάγουν τον αθλητισμό με τις δράσεις τους και γιορτάζουν μαζί μας σήμερα την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού».

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕΠ υγείας κ. Σκρίμπας Ιωάννης σε δηλώσεις του τόνισε: «Δημιουργούμε το ΚΕΠ υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και με τον τρόπο αυτό αφήνουμε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές δημιουργικές και λειτουργικές δομές που θα προασπίζουν και θα διαφυλάττουν το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, την υγεία. Με γνώμονα το συμφέρον του δημότη, με  αξιοπρέπεια και απόλυτη διακριτικότητα στην διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το ΚΕΠ υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου ήρθε για να μείνει και να αποτελέσει εγγυητή-πρόληψης της υγείας».

Η υφυπουργός κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη απέστειλε τον κάτωθι χαιρετισμό  για τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας, «Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι και κυρίες Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να είμαι σήμερα κοντά σας στα εγκαίνια της σημαντικής αυτής δομής του Δήμου σας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ανειλημμένες υποχρεώσεις μου στο υπουργείο δεν μου επιτρέπουν να είμαι παρούσα αν και θα το ήθελα πολύ. Η δομή αυτή  κορυφώνει και συμπληρώνει ιδανικά τις άλλες υποδομές υγείας που ήδη λειτουργεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Έτσι, έμπρακτα και με ολοκληρωμένο πλέον τρόπο ο Δήμος  στέκεται δίπλα στους δημότες μας σε ένα ακόμη ευαίσθητο κοινωνικό τομέα που είναι η προαγωγή της υγείας. Η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας είμαι σίγουρη ότι θα προσφέρει ένα πολύτιμο δίχτυ προστασίας στους κατοίκους της περιοχής. Από την πλευρά μου συγχαίρω τη δημοτική αρχή γι’ αυτή την πρωτοβουλία και  υπόσχομαι να είμαι   αρωγός  στην προσπάθεια του Δήμου Ρήγα Φεραίου για καλύτερη υγεία των πολιτών.»

%ce%ba%ce%b5%cf%80-%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%851

Στην  τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν: Εκπρόσωπος της Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Περιφερειακός Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, κ. Κίτσιος Γεώργιος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος, ο Υπεύθυνος λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Σκρίμπας Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Παλληκάρης Δημήτριος & Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ., κα Χατζοπούλου – Παπανικολάου Βασιλική, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Χατζής Σταύρος και Ιωάννης Μπατζιάκας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πάσχος Χαράλαμπος, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Βελεστίνου, κ. Παπατόλιας Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αερινού, κ. Μπλέτσας Κων/νος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Περιβλέπτου, κ. Γάτος Νικόλαος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Γεωργιου, κ. Νασιάκος Αθανάσιος, η Επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Βελεστίνου και Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, κα Χασιώτη Αντωνία, ο Πρώην Δήμαρχος Κάρλας, κ. Παπαδήμας Αθανάσιος, ο Πρώην Δήμαρχος Φερών, κ. Κανάρη Κων/νος, ο Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου,κ. Μπομπότης Νικόλαος, η π. Αντιδήμαρχος Δήμου Κιλελέρ, κα Πινάκα Ιωάννα, οι Ιερείς Αθανάσιος Τράικος & Γεώργιος Αλεξίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βελεστίνου, κ. Καρκάλης Στέφανος, ο Καθηγητής πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κων/νος Γουργουλιάνης, η Φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα της Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κα Πολυχρόνη Ελένη, η Διευθύντρια του Κ.Υ. Βελεστίνου, κα Σαρηγιάννη Φανή, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σαβελίδης Σωκράτης, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Βελεστίνου, κα Δεληγιάννη Συραγώ, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Βελεστίνου, κα Μπούρα Μαρία, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, κ.  Μαράτος Χρήστος,  υπάλληλοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου.