Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 13:17
Τοπικά

«Εφαγαν πόρτα» οι επενδυτές από το κτίριο «Ιάσων»






Ανατροπή στον σχεδιασμό του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την εκμίσθωση του βόρειου ισόγειου τμήματος του κτιρίου «Ιάσων». Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΒ τερμάτισε προχθές την εκδήλωση ενδιαφέροντος, τινάσσοντας στον αέρα τη διαδικασία, τη στιγμή που αναμενόταν να ανακοινωθεί η επιλογή του επενδυτή με βάση δύο προτάσεις: ενός μάρκετ ελληνικών συμφερόντων και ενός τεχνικού γραφείου ντόπιων επιχειρηματιών.

Η Διοίκηση του Οργανισμού τελικά φαίνεται ότι υποχώρησε στις πιέσεις του προηγούμενου διαστήματος, αν και σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος έλεγε ότι «δεν υφίσταται τέτοιο θέμα». Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (ξαφνικά το θυμήθηκε!) ότι οι χρήσεις για το μίσθωμα θα πρέπει να είναι συμβατές με την κρουαζιέρα και τον τερματικό σταθμό, σε αντίθεση με τις χρήσεις που προέβλεπε η πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Οι φωνές που στρέφονταν κατά της επέκτασης ελληνικού μάρκετ στον Βόλο επικράτησαν στο διοικητικό συμβούλιο, αν και η επίμαχη επιχειρηματική πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκέντρωνε τις περισσότερες θετικές προοπτικές. Η πόλη έχασε έτσι μία ακόμη επένδυση, και σε καιρούς κρίσης σημαντικές θέσεις εργασίας, ενώ το λιμάνι επέδειξε απίστευτη προχειρότητα απέναντι στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, γεγονός που δεν συνηθίζει η παρούσα διοίκηση.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου συνεδρίασε προκειμένου να αποφασίσει για την επιλογή του μισθωτή με τη σύγκριση των θετικών και αποθετικών επιπτώσεων των δύο προτάσεων, σύμφωνα με τις μελέτες που συνέταξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Εντούτοις, ενώ αυτή η διαδικασία τρέχει από τις αρχές Ιανουαρίου,  μετά τη δημοσιοποίηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τελικά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ έκλεισε την πόρτα στους επενδυτές και αποφάσισε ότι η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου μπορεί να γίνει μόνο για χρήσεις συμβατές με τους περαιτέρω σχεδιασμούς του ΟΛΒ για την κρουαζιέρα και τους ήδη προωθούμενους σχεδιασμούς για την αξιοποίηση του χώρου του τερματικού σταθμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ έλαβε την απόφαση αυτή κατά πλειοψηφία, σε αντίθεση με την εκδήλωση ενδιαφέροντος που είχε ανακοινωθεί, και η οποία προέβλεπε ως αποδεκτές χρήσεις για την αξιοποίηση του χώρου τις εξής:

-Εμπορικά καταστήματα & καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών.
-Γραφεία, τράπεζα, ασφάλειες, κοινωνικοί οργανισμοί.
-Εστιατόρια, αναψυκτήρια και εν γένει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην
της περίπτωσης του κέντρου διασκέδασης.
-Χώροι συνάθροισης κοινού.
-Χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η ανακοίνωση του ΟΛΒ

Αναλυτικά, με χθεσινή ανακοίνωση  ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου ΑΕ, αναφορικά με το θέμα της παραχώρησης τμήματος του βόρειου ισογείου του κτιρίου «ΙΑΣΩΝ», ανακοινώνει: «Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία όπως τερματιστεί η διαδικασία της συγκεκριμένης πρόσκλησης ενδιαφέροντος, λαμβανομένου υπόψη ότι οι δύο εξετασθείσες προτάσεις δεν συμβάλουν στους περαιτέρω σχεδιασμούς και στις επιδιώξεις της ΟΛΒ ΑΕ όσον αφορά την αξιοποίηση της Κεντρικής Προβλήτας για την ανάδειξη των τουριστικών δυνατοτήτων του λιμένα Βόλου που αφορούν την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην ανατολική πλευρά της εν λόγω προβλήτας, καθώς επίσης και των ήδη προωθούμενων σχεδιασμών για την αξιοποίηση του χώρου του τερματικού σταθμού.

Επίσης, αποφασίστηκε με νεότερη αντίστοιχη διαδικασία να παραχωρηθεί το συγκεκριμένο τμήμα του ισογείου για χρήσεις συμβατές μόνο με τον τομέα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που μπορούν να υποστηρίξουν και να συμβάλουν στον συγκεκριμένο σχεδιασμό της ΟΛΒ ΑΕ».