Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 02:16
Τοπικά

Επεισοδιακή η εκδήλωση κοπής της πίτας του Λιμεναρχείου Βόλου – Αποχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ λόγω Χ.A






Με τη παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και τοπικών φορέων του Νομού Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Η τελετή σημαδεύτηκε όμως από την αποχώρηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Στεργίου, καθώς προσκλήθηκε και παραβρέθηκε ο βουλευτής της Χ.Α. Παν. Ηλιόπουλος. Στην εκδήλωση.παρέστησαν ο σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος,  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η  εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος, ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Στεργίου.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ1

Ο Λιμενάρχης Βόλου, Μανώλης Κανάλης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία. Όπως ανέφερε στην δήλωση του στις τηλεοπτικές κάμερες “Σήμερα γιορτάζουμε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού, αυτή των Θεοφανείων, της φανέρωσης του Θεού και της βάπτισης του Χριστού. Αυτό είναι μια αφετηρία για να φύγουν όλα τα βάσανα και οι ταλαιπωρίες και να αγιαστεί το σώμα μας. Μετά τον αγιασμό των υδάτων, ήρθαμε στο επιβατηγό Πρωτεύς για να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Λιμεναρχείου. Θα ήθελα να ευχηθώ χαρά, υγεία, ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Γαλήνιες θάλασσες στους Έλληνες ναυτικούς μας, στους αλιείς, σε όλο τον κόσμο που συναναστρέφεται με το Λιμεναρχείο και σε όλους όσους βλέπουν στα πρόσωπα των λιμενικών ανθρώπους που μπορούν να επιλύσουν προβλήματα”.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με την σειρά του, ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη σε όλους κι όπως δήλωσε “ας έχει ο καθένας ότι έχει ανάγκη, κι ας αποκτήσει ότι μπορεί. Είναι σημαντική μέρα σήμερα και σημαντικός χρόνος. Πέρασε ένας χρόνος δύσκολος με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τεράστια προβλήματα στη διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος και πολλές αρρυθμίες στην οικονομία. Πιστεύουμε ότι το 2016 θα είναι καλύτερο, γιατί χρονιά σαν το 2015 δεν έχει υπάρξει ξανά. Αλλά χρειάζεται να υπάρχει αγάπη, πίστη, δύναμη, σκληρή δουλειά, συνεργασία, συνέπεια, συνέργεια, και δημιουργικότητα, όχι κούφια λόγια. Πράξεις, αλλά πράξεις που να οδηγούν σε εθνικό πλούτο και να διαχέεται και να γίνεται εργασία, γιατί η εργασία σήμερα είναι το ζητούμενο. Εκείνο που ζούμε, την μεγάλη κοινωνική αδικία που είναι η ανεργία είναι αυτή που δημιουργεί πρόβλημα στην ισορροπία ζωής κι ανθρωπότητας”.

Ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου Χαράλαμπος Πόζογλου, ήταν ο τυχερός της εκδηλώσης αφού στο δικό του κομμάτι έπεσε το φλουρί της πίτας.