Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:30
Τοπικά

Αστυνομικός της ΟΠΚΕ έπιασε τον σταυρό στον Βόλο






Με σύμμαχο τις καλές καιρικές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το πρωί γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνια στον Βόλο. 2Είκοσι ένα συνολικά άντρες βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Παγασητικού.

ΒΟΥΤΙΑ1

Πρώτος τον σταυρό έπιασε ο Λάζαρος Μακρής αστυνομικός της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και αφιέρωσε  την ενέργεια του αυτή στον συνάδελφό του που σκοτώθηκε στις 10 Ιουλίου, σε τροχαίο ατύχημα στη Μεγάλη  Βελανιδιά, κατά τη διάρκεια υπηρεσίας.

Για 20η συνεχόμενη χρονιά βούτηξε και πάλι ο Δημήτρης  Μεντεκίδης, ενώ αρκετοί ήταν και οι κολυμβητές που συμμετείχαν για πρώτη στις εκδηλώσεις καθαγιασμού των υδάτων.

ΙΓΝΑ5ΤΙΟΣ1

Νωρίτερα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου και μετά την λιτάνευση της εικόνας  τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν πολιτικές, στρατιωτικές και τοπικές Αρχές του τόπου, καθώς κι αρκετός κόσμος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κι Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή γιορτή είναι η γιορτή της φανερώσεως της Αγίας Τριάδας στη ζωή μας. Ο τριαδικός Θεός σημαίνει Θεός αγάπης. Ευχόμαστε κι αυτή η χρονιά να είναι πλημμυρισμένη από την αγάπη κι αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας. Στρέψαμε τα βλέμματα και το νου μας στα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά θαυμάζοντας τον ηρωισμό των λιμενικών και των κατοίκων που πρόσφεραν τη βοήθειά τους, στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Να ευχηθούμε αυτή η χρονιά να δώσει λύση στα προβλήματα της περιοχής μας, της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Εμείς, ότι δυσκολίες κι αν υπάρχουν, θα κρατήσουμε την ενότητα και τη συνοχή μας και το κήρυγμα θα είναι πάντα ενότητα, αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά σε όλους και για όλα, όπως ανεφερε χαρακτηριστικά στην δήλωση του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, επίσης, όλο τον λαό και τους φορείς του τόπου που την περίοδο των εορτών και όχι μόνο έδειξαν την φιλάνθρωπη στάση τους προς τους εμπερίστατους αδελφούς μας, κρατώντας όρθια την κοινωνία μας τούτες τις δύσκολες μέρες για την πατρίδα μας.