Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 03:39
Τοπικά

Επίσχεση εργασίας από τους ειδικευόμενους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου






Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι  35 από τους 45 συνολικά ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ παράλληλα στις 11.30 το πρωί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου, διεκδικώντας οφειλόμενα.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της συνέλευσης των ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου, παρόλο που υπήρξαν προφορικές διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση ότι οι οικονομικές τους εκκρεμότητες θα τακτοποιηθούν στο εγγύς μέλλον.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Γιώργος Ντόντος, ειδικευόμενος γιατρός στο Νοσοκομείο του Βόλου και μέλος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, οι ειδικευόμενοι γιατροί καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διεκπεραιώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους προς όφελος των ασθενών. Όπως είπε, αυτό που ζητούν είναι το απλό και το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Επιπλέον ο κ. Ντόντος τόνισε ότι οι πολίτες που θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του νοσοκομείου δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά τα επείγοντα περιστατικά. Συνέπειες όμως θα υπάρξουν στα προγραμματισμένα χειρουργεία και στα εξωτερικά ιατρεία.

Επίσης , σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών κ. Χαυτούρα , στους ειδικευόμενους οφείλονται επιπλέον εφημερίες για όλο το 2015, κανονικές εφημερίες για κάποιους μήνες ενώ όσες από αυτές έχουν πληρωθεί ως τώρα είναι «κουτσουρεμένες». Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κάθε γιατρό ατομικά οφείλονται από τρεις ως τέσσερις χιλιάδες ευρώ.

Εξάλλου, ο κ. Χαυτούρας χαρακτήρισε ανήθικο το γεγονός ότι το κράτος συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε νέους επιστήμονες, που έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στην Ελλάδα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα υγείας. Παράλληλα, ανέφερε ότι από τους 73 ειδικούς γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου οι 50 έχουν το βαθμό του διευθυντή ( 7 συντονιστές και 43 διευθυντές) , γεγονός που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των γιατρών είναι ένα βήμα πριν από στην συνταξιοδότησή τους και μόνο οι 23 είναι μάχιμοι.

ΠΗΓΗ. ΕΡΤ