Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 10:41
Τοπικά

Αλ. Καλύβης από το Βόλο: «Ανοίγουμε το διάλογο για εθνικό νόμισμα»






«Τις επόμενες ημέρες ανοίγουμε τον απαγορευμένο διάλογο για το εθνικό νόμισμα» προανήγγειλε σήμερα από το Βόλο π Αλ. Καλύβης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίουης Λαϊκής Ενότητας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ ανακοίνωσε ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί πανελλήνια συνάντηση του αριστερού ρεύματος , μέσα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για ένταξη ως οργανωμένη πολιτική οργάνωση στη ΛΑΕ.

Ο κ. Καλύβης επέμεινε στην έξοδο από το μνημόνιο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, είπε ότι το ασφαλιστικό θα είναι καταστροφικό για τη χώρα και τόνισε πως το ελληνικό πρόβλημα είναι η ίδια η οικονομία.

Για το προσφυγικό: Να ανοίξουν τα σύνορα

«Να ανοίξουν τα σύνορα στην Ευρώπη και οι πρόσφυγες να κατευθυνθούν όπου επιθυμούν έχοντας διασφαλισμένη μια ασφαλή διέλευση και φυσικά να εφαρμοστεί η συμφωνία της Γενεύης» δήλωσε.
Ακόμη ανέφερε ότι η πρόταση της ΛΑΕ είναι να ανοίξουν τα σύνορα σε όλη την Ευρώπη και οι πρόσφυγες να κατευθυνθούν όπου επιθυμούν έχοντας διασφαλισμένη μια ασφαλή διέλευση και φυσικά να εφαρμοστεί η συμφωνία της Γενεύης. Όπως είπε «Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας είναι το λιγότερο απαράδεκτη ενώ η χώρα μας έχει τα λιγότερα δυνατά οφέλη έναντι της Τουρκίας. Αυτοί που θα την πληρώσουν από αυτή τη συμφωνία είναι οι πρόσφυγες και η Ελλάδα» ενώ για τις δηλώσεις του κ. Μάρδα για ιδιαίτερη μεταχείριση των προσφύγων που θα θελήσουν να επενδύσουν στη χώρα, είπε «αυτές δεν θα πρέπει να προκαλούν το γέλωτα. Η τοποθέτηση κυβερνητικού στελέχους ότι αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους ανάλογα με το αν έχουν γεμάτο πορτοφόλι ή όχι είναι απαράδεκτη».
Παράλληλα σημείωσε ότι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο περιπλέκει την κατάσταση σε μια θερμή περιοχή, ενώ αποτελεί εχθρική πράξη απέναντι στη Ρωσία».