Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 12:24
Τοπικά

Επίσκεψη του «Ιππόκαμπου» στο 6ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

?????????????





Συνεχίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών μέσω βιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας, που ξεκίνησε εδώ και δυο χρόνια, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, την Τετάρτη 25 Μαΐου, μέλη του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ’ επισκέφτηκαν το 6ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, ύστερα από σχετική πρόσκληση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” κ. Πέτρος Μπέλλος, το 6ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων που υλοποίησε τη φετινή σχολική χρονιά, (ανακύκλωση, κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή), μας παρέδωσε καπάκια, αλλά και είχαμε την ευκαιρία σε μια ανοιχτή συζήτηση να απαντήσουμε στις ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με τη διαφορετικότητα και τη θέση των ΑμεΑ στην κοινωνία.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δράση του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” για τη συλλογή των καπακιών, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα να προσφερθούν αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπεδικά είδη και αναλώσιμα σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν ανάλογες δυσκολίες απόκτησης.

Η κοινωνική προσφορά συνδυάζεται με την προστασία του περιβάλλοντος την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και της ανακύκλωσης.

Το Δ.Σ. του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τη Διευθύντρια του 6ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, τις Νηπιαγωγούς, καθώς επίσης και όλους τους μικρούς μαθητές.