Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 05:33
Τοπικά

Επένδυση 5εκ. ευρώ από την ΑΓΕΤ – Νέο οργανόγραμμα






Σε μία επένδυση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε η ΑΓΕΤ Ηρακλής στο εργοστάσιο του Βόλου στην προσπάθεια να καταστήσει το εργοστάσιο σύγχρονο αποδοτικό και λειτουργικό. Συγχρόνως επενδύει στην κατάρτιση των 250 περίπου εργαζομένων ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αλλά και νέου οργανογράμματος που περιλαμβάνει σύμπτυξη τμημάτων, ενώ δεν διαψεύστηκε πιθανή μεταφορά δραστηριοτήτων του εργοστασίου στη Σλοβακία. Στόχος της διοίκησης είναι το εργοστάσιο να καταστεί ανταγωνιστικό στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τόνισε στη σημερινή παρουσίαση της επένδυσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του εργοστασίου στην Αγριά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Γ. Μίχος.

IMG_4446

Οι βασικοί άξονες αναβάθμισης του εργοστασίου αφορούν στην αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού του εξοπλισμού, το οποίο θα το καθιστά πιο αποδοτικό και πιο ασφαλές για τους εργαζομένους. Επίσης στο πλαίσιο αυτό έγιναν εργασίες και στην  περιστροφική κάμινο του εργοστασίου που αποτελεί την καρδιά της λειτουργίας του, εργασίες που καθιστούν το εργοστάσιο βιώσιμο λειτουργικά για τα επόμενα 40 χρόνια. Παρόμοιες εργασίες έγιναν και στη μονάδα ψύξης των υλικών, ενώ έγινε μετεγκατάσταση του μεγάλου ανεμιστήρα έτσι ώστε να αυξάνεται η αξιοπιστία της λειτουργίας του εργοστασίου.

Επιπλέον γίνεται προσπάθεια στην βελτιστοποίηση της περιβαλλοντικής απόδοσης του εργοστασίου, μέσω της μείωσης του χρήσης ορυκτών καυσίμων και αντικατάστασή τους με βιομάζα και άλλα εναλλακτικά καύσιμα. Όπως επισήμανε ο διευθυντής του εργοστασίου στην Αγριά, Νίκος Μπόζος, αυτή τη στιγμή τα εναλλακτικά καύσιμα, όπως η βιομάζα και το RDF, χρησιμοποιούνται σε ποσοστό 10% και στόχος αποτελεί το ποσοστό αυτό να φθάσει το 45% που είναι η μέση ευρωπαϊκή τιμή. «Με αυτό τον τρόπο θα κάνουμε εξοικονόμηση στα καύσιμα που εισάγουμε και χρησιμοποιούμε που αντιπροσωπεύουν 30% του μεταβλητού μας κόστους».

IMG_4450

Ο κ. Μπόζος απέφυγε να απαντήσει άμεσα κατά πόσο σχεδιάζεται μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων του εργοστασίου της Αγριάς στη Σλοβακία. Καθησύχασε όμως τους εργαζόμενους που ανησυχούν με την προοπτική να συμπτυχθούν τμήματα και δραστηριότητες στο εργοστάσιο όπως διαφαίνεται από τη διαβούλευση για το νέο οργανόγραμμα. «Είμαστε καθησυχαστικοί γιατί όπως προείπα βασική προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη των ικανοτήτων τους. Οι εργαζόμενοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη του εργοστασίου και ενδυνάμωσή του μέσα στο όμιλο που δραστηριοποιούμαστε», τόνισε.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μίχος
Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μίχος

Στο χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος του εργοστασίου κ. Μίχος επισήμανε ότι εταιρεία πέρασε δύσκολες στιγμές τα χρόνια της κρίσης, έκλεισαν μονάδες, μειώθηκε το προσωπικό κ.α. Περιέγραψε το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί η εταιρεία στην Ελλάδας με την υπέρμετρη φορολογία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι επενδυτές, επισήμανε όμως ότι «στρατηγικός μας στόχος αποτελεί να συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε εδώ και για τα επόμενα 100 χρόνια». Τέλος ανέφερε ότι το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου υλοποιείται με μεγάλη κατανόηση από την πλευρά των εργαζομένων.

Την σημερινή εκδήλωση χαιρέτησε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τις υγιείς επιχειρήσεις και συνεργάζεται για την θετική τους πορεία ενώ χαρακτήρισε τοξικό και αναποτελεσματικό το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που ακολουθείται τα χρόνια της κρίσης.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ