Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 03:26
Κόσμος

Σε δίκη παραπέμφθηκαν οι έξι αθλητές της Εθνικής Κούβας που κατηγορούνται για βιασμό






Οριστικά από δίκη θα περάσουν οι έξι αθλητές της Εθνικής Κούβας οι οποίοι συνελήφθησαν το Σββατοκύριακο ως ύποπτοι για την τέλεση βιασμού στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα στο Τάμπερε της Φινλανδίας (για το 2ο γκρουπ του World League).

Οι Σεπέδα (αρχηγός και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ), Άλμπο (έχει συμφωνήσει να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό), Κάλβο (έχει συμφωνήσει να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στον ΠΑΟΚ), Άμπραχαμ, Σόσα, Ουριάρτε βρέθηκαν σήμερα ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του Τάμπερε και ο δικαστής έκρινε ότι πρέπει να παραμείνουν προφυλακισμένοι και να παραπεμφθούν σε δίκη.


Αυτή η εξέλιξη δεν ήταν αναμενόμενη καθώς οι πληροφορίες ήθελαν τους Σεπέδα, Άλμπο Σόσα να κατηγορούνται ότι αν και γνώριζαν το συμβάν δεν το κατήγγειλαν

Από κει και πέρα το ερωτηματικό είναι το πότε θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί η δίκη καθώς οι αναφορές από τα φινλανδικά ΜΜΕ είναι διφορούμενες. Κάποια υποστηρίζουν ότι αυτό θα γίνει άμεσα, ενώ κάποια άλλα τονίζουν ότι η δική μπορεί να αρχίσει μετά από 20 μέρες (ενώ οι παίκτες όλο αυτό το διάστημα θα είναι προφυλακισμένοι).


Να αναφέρουμε επίσης ότι οι Φινλανδοί δικηγόροι που εκπροσώπησαν τους αθλητές, στις περισσότερες περιπτώσεις εξέφρασαν την πίστη τους ότι με την εξέταση του DNA οι πελάτες τους θα αθωωθούν.