Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 22:56
Τοπικά

Τετραήμερο προώθησης της Μαγνησίας μέσω της γαστρονομίας






Το γαστρονομικό προϊόν της Μαγνησίας προωθεί ο φορέας πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του θεματικού έτους πολιτισμού «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων».

Ο τίτλος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για το τετραήμερο 7-10 Ιουλίου 2016, έχουν θέμα «Γαστρονομικές απολαύσεις στη Μαγνησία με τον Βασίλη Καλλίδη»

Ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης θα επισκεφθεί την περιοχή μας με μια 14μελή ομάδα καλεσμένων δημοσιογράφων γεύσης και ταξιδιού, ενώ η διαμονή και η διατροφή τους θα γένει από ξενοδοχεία , ξενώνες και εστιατόρια που με χαρά θα τους παρέχουν δωμάτια και γεύματα. Επίσης η ομάδα  θα επισκεφτεί και το Νότιο Πήλιο, αλλά και τη Ζαγορά όπου το Σάββατο το βράδυ θα δημιουργήσουν «γευστικά» με τον γυναικείο συνεταιρισμό της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο ειδικός γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτός» Νίκος Τσούκας, ο φορέας, πέραν των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό  των τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων της περιοχής μας και όλες οι δράσεις εντάσσονται στην   συνεχή  προσπάθειας  για  την  προώθηση και τη διαρκή βελτίωση  του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας.

«Ελπίζουμε    ότι  όλες αυτές οι δράσεις μας   θα  συμβάλλουν  στην  προσπάθεια  να  παρουσιάσει  η  Μαγνησία  στο  άμεσο  μέλλον,  ελκυστικά  και ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα στην τουριστική αγορά και να προσελκύσει νέους επισκέπτες», τόνισε.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων  φορέων, όπως ο Κ. Λεβέντης από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο , ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας  Γιώργος Ζαφείρης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν.Αγχιάλου  » Η ΔΗΜΗΤΡΑ» Γιάννης Κίτσιος ,  το μέλος του Δ.Σ.  του Αγροτικού Συνεταιρισμό Ζαγοράς, Κυριαζής Παπούλιας και ο διευθυντής της ΕΨΑ Παναγιώτης Μίλλης. Στις τοποθετήσεις τους εξήραν την προσπάθεια της συσπείρωσης των φορέων για την ανάδειξη  και προώθηση των τοπικών προϊόντων και γεύσεων που μπορούν να ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής της Μαγνησίας.

Στην προσπάθεια της ανάδειξης του τοπικού γαστρονομικού προϊόντος συμβάλλουν και ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, αρχοντικά, εστιατόρια .