Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:46
Τοπικά

Εγραψε ιστορία στο Οικονομικό ο Βολιώτης Κωνσταντίνος Κατσάρας






Αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 9,90, την υψηλότερη βαθμολογία από ιδρύσεως του τμήματος 

Εγραψε ιστορία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Βολιώτης Κωνσταντίνος Κατσάρας. Αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 9,90, την υψηλότερη βαθμολογία που έχει καταγράψει ποτέ απόφοιτος στην ιστορία του τμήματος, όπως άλλωστε με υπερηφάνεια ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού, Μιχάλης Ζουμπουλάκης, στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων.

Το αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος», όπου έγινε η χθεσινή τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, σείστηκε από τα χειροκροτήματα, όταν στο βήμα ανέβηκε για την ανάγνωση του όρκου ο πρώτος στη βαθμολογία απόφοιτος. Ο Κωνσταντίνος Κατσάρας, δεν ήταν απλά ο πρώτος του τμήματός του. Είναι αριστούχος με βαθμό πτυχίου 9,90 (!).

Το απόλυτο άριστα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από το σύνολο των 44 μαθημάτων που έπρεπε να περάσουν οι φοιτητές του τμήματος για να φθάσουν στο πτυχίο, ο Κωνσταντίνος Κατσάρας έγραψε ατόφιο 10 σε 38 από αυτά, και στα υπόλοιπα η βαθμολογία του άγγιξε επίσης το απόλυτο άριστα, με βαθμούς πάνω από 9.

«Είναι τιμή μας και χαρά μας που σήμερα έχουμε έναν απόφοιτο ο οποίος κατέγραψε την υψηλότερη βαθμολογία από ιδρύσεως του τμήματος», είπε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του τμήματος Μιχάλης Ζουμπουλάκης αναφερόμενος στον Βολιώτη απόφοιτο, που ήταν εκείνος που ανέγνωσε τον όρκο.

Για τον Κωνσταντίνο Κατσάρα, οι σπουδές στα οικονομικά ήταν απόλυτη προτεραιότητα και στόχος. Ήταν συνειδητή η επιλογή της σχολής όταν ολοκλήρωσε το λύκειο και συμπλήρωσε το μηχανογραφικό του στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ήρθε στο ΤΟΕ του Π.Θ. τον Απρίλιο του 2014 με μετεγγραφή από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πλέον στόχος του είναι να συνεχίσει σε μεταπτυχιακό επίπεδο και σε διδακτορικό. Ήδη έχει γίνει δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του οικονομικού και εδώ και μία εβδομάδα εργάζεται στην Επιτροπή Ερευνών του Π.Θ. «Ενδιαφέρομαι να ακολουθήσω ακαδημαϊκή καριέρα», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.