Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 03:25
Τοπικά

Πετούσε… πατάτες σε διευκολυντές πόλης, επειδή έκαναν συστάσεις σε οδηγούς!






Πρωτοφανή επίθεση με πατάτες που εκτοξεύονταν από το μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία στην οδό Δημητριάδος δέχθηκαν διευκολυντές πόλης. Πρόκειται για εργαζόμενους του δήμου που απασχολούνται με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας και στους οποίους ανατέθηκε από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου η αρμοδιότητα της ενημέρωσης των οδηγών για τις κυκλοφοριακές απαγορεύσεις που ισχύουν προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης, που προκαλεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της πόλης, ιδίως στις ώρες αιχμής.

Οπως έγινε γνωστό, εκείνη την ώρα, εργαζόμενοι ζητούσαν από οδηγούς να απομακρύνουν τα παράνομα σταθμευμένα στον δρόμο οχήματά τους. Κινδύνευσαν να τραυματιστούν, όταν άτομο μεγάλης ηλικίας, άρχισε να τους πετά από το μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία, πατάτες (!), φωνάζοντας να αφήσουν τον κόσμο ήσυχο.

Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να προστατευτούν και ενημέρωσαν για το περιστατικό τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Ζέρβα.

Η συγκεκριμένη επίθεση, δεν είναι η μοναδική που δέχονται οι διευκολυντές πόλης. Εμφανίζονται θύματα… bullying αδιόρθωτων οδηγών που, παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν, συνεχίζουν να παρκάρουν παράνομα στην πόλη.

«Το μέτρο φάνηκε να πετυχαίνει μόνο το πρώτο δίμηνο. Μέχρι δηλαδή να μάθουν ότι ο ρόλος των διευκολυντών πόλης είναι ενημερωτικός και απλώς απευθύνουν συστάσεις», σχολίασε ο κ. Ζέρβας.

Εκτοτε, οι παράνομοι οδηγοί… αποθρασύνθηκαν. «Τι σφυρίζεις; Γράψε με», προκαλούν εργαζόμενους που κάνουν τη δουλειά τους, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν το δικαίωμα βεβαίωσης κλήσεων. Άλλοι τους βρίζουν και τους απειλούν και συνεχίζουν να παρκάρουν παράνομα.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για την ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας, η οποία έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει κλήσεις, προκειμένου οι διευκολυντές να δρουν επικουρικά. Είναι στη συνείδηση του καθενός αν θα σεβαστεί τις απαγορεύσεις και τις συστάσεις», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Χθες το μεσημέρι, ο αντιδήμαρχος είχε σύσκεψη με τους 14 εργαζόμενους – διευκολυντές πόλης. Αποφασίστηκε η ενίσχυση της παρουσίας τους σε πεζοδρόμους και πλατείες, προκειμένου τουλάχιστον να μην έχουν προβλήματα πρόσβασης οι πεζοί.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ