Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:34
Τοπικά

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η διοικητική αποβολή για την πισίνα του Valis






Με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο την διοικητική αποβολή της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Π.Μποτσιβάλης Α.Ε.» από τον κοινόχρηστο χώρο που έχει καταληφθεί με αυθαίρετες κατασκευές επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως της Αγριάς. Λευκό ψήφισαν ο κ. Γαργάλας και η κ. Ανδρέου ενώ απείχε της ψηφοφορίας ο κ. Λαϊνας.

Αλγεινή εντύπωση, για πολλοστή φορά πάντως, προκάλεσε η στάση του ΣΥΡΙΖΑίου συμβούλου, Κώστα Γαργάλα που προσπάθησε όχι απλώς για αναβολή του θέματος, εξέλιξη που θα βόλευε βεβαίως την πλευρά του μεγαλοξενοδόχου, αλλά έκανε χρήση ψευδών και παραπλανητικών στοιχείων, όπως αποδείχθηκε. Συγκεκριμένα ο Γαργάλας ισχυρίστηκε ότι περίπτωση κατά την οποία απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από το Δ.Σ,. για διοικητική αποβολή άλλης επιχείρησης, δεν εφαρμόστηκε. “Μιλάω για το ΞΕΝΙΑ του Βόλου. Εκτέθηκε ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο”, είπε προσπαθώντας να προκαλέσει εντυπώσεις.

Λίγο μετά ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου τον ταπείνωσε πολιτικά καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη γιατί παραπληροφορεί το σώμα, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση του Δ.Σ. που επικαλέστηκε ήταν αυτή της 23ης Αυγούστου 2017 με θέμα την καταγγελία της σύμβασης με το ΞΕΝΙΑ Βόλου λόγω οφειλών μισθωμάτων. “ Το θέμα κ. Γαργάλα αποσύρθηκε διότι στην ίδια συνεδρίαση ψηφίσαμε τη χορήγηση ρύθμισης για τη συγκεκριμένη επιχείρηση και τις οφειλές της. Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο. Αν δεν γνωρίζετε να ζητήσετε συγνώμη”.

Επιφυλάξεις εξέφρασαν κάποιοι σύμβουλοι και συγκεκριμένα για το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα να προσβληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος κ. Δημ. Λιβογιάννης. Ωστόσο ο Μ. Πατσιαντάς, των Δρόμων Συνεργασίας και νομικός επισήμανε ότι “η πράξη κλειδί που θα στηριχθεί η σημερινή μας απόφαση είναι η πράξη του 2016. Αυτές οι πράξεις είναι εκτελεστές. Αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναστολής της πράξης αυτής από το Εφετείο της Λάρισας, η απόφαση είναι εκτελεστή και μπορούμε να προχωρήσουμε στην διοικητική αποβολή”.
Για το πως χειρίστηκε το θέμα η προηγούμενη δημοτική αρχή Σκοτινιώτη, αλλά και το γεγονός ότι η τότε δημοτική Αγριάς και η τότε νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (2008) δεν έκαναν εντατικούς ελέγχους κατά την εκτέλεση του έργου, διαφώνησαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλάς και η επικεφαλής της “Επιλογής Ευθύνης”, Νατάσσα ΟΙκονόμου.

Για “στρουθοκαμηλισμούς” έκανε λόγο ο κ. Λιβογιάννης, τονίζοντας ότι “από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση να σε σταματάει δεν έχεις λόγο να μην προχωρήσεις. Δεν υφίσταται λόγος αναβολής. Δεν μας εμποδίζει κάτι. Αν εκδοθεί κάποια δικαστική απόφαση αργότερα θα δούμε”.