Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 14:43
Τοπικά

Απομακρύνεται η νησίδα σε Βυζαντίου με Παπαδιαμάντη






Την εκτέλεση του έργου της απομάκρυνσης της νησίδας και αναδιαμόρφωση σηματοδότησης στη συμβολή των οδών Βυζαντίου, Παπαδιαμάντη και Φιλαδελφείας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Οι μειοψηφίες εκτιμούν ότι θα τεθούν και θέματα ασφάλειας, αλλά κυρίως με το έργο διευκολύνεται η διαμπερότητα της Καραμπατζάκη προς τη Λαρίσης κάτι με το οποίο διαφωνούν.

Την δική του εκτίμηση για το τι σημαίνει η απόφαση του ΣτΕ για το σταμάτημα των έργων στη Καραμπατζάκη έδωσε ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, επικρίνοντας τις μειοψηφίες ότι παραπληροφορούν τους πολίτες. Επίσης επισήμανε ότι το ΣτΕ στην ουσία απορρίπτει την προσφυγή των κατοίκων και δεν επιτρέπει στο δήμο να κάνει κάτι, έως ότου η Αποκεντρωμένη εγκρίνει τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον τόνισε ότι το έγγραφο του Τμήματος Χωροταξίας της Αποκεντρωμένης δεν αποτελεί απόφαση προς υλοποίηση, καθώς αυτή τη λαμβάνει ο επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά ένα έγγραφο αλληλογραφίας μεταξύ υπηρεσιών.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Σταυρίδης επισήμανε ότι το έργο θα μειώσει τα ατυχήματα και θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά την περιοχή. Παρουσίασε δε έγγραφο της Τροχαίας που συναινεί με το έργο και επισήμανε ότι συμφωνούν και οι ταξιτζήδες. Ακόμη υπογράμμισε ότι δε θα γίνει ένα απλό σπάσιμο της νησίδας, αλλά κυκλοφοριακή ρύθμιση. «Το μέτρο αυτό πρέπει να εφαρμοστεί, θα μειώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα από τα αυτοκίνητα και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα» τόνισε και διένειμε έγγραφο της Τροχαίας, σύμφωνα με το οποίο συνηγορεί στο μέτρο, όπως ανέφερε.

Ανοιχτή εκδήλωση για καύση απορριμμάτων
Με αφορμή επερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ν. Κανελή, ο κ. Θεοδώρου επανέλαβε ότι δεσμεύεται ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική εκδήλωση για την καύση απορριμμάτων με εισηγητές που θα επιλέξει η δημοτική αρχή και ότι θα έχουν όλοι την ευκαιρία στη συνέχεια να τοποθετηθούν.