Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:32
Τοπικά

Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας στο Αχιλλοπούλειο






Εγκαινιάστηκε σήμερα το τμήμα βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου Βόλου που θα λειτουργεί αρχικά σε 12ωρης βάση και σε λίγο σε 24ωρη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων ασθενών που τώρα “επιβαρύνουν” τις κλινικές. Το Τμήμα είναι δίπλα σε αυτό τον Επειγόντων Περιστατικών και ήδη έχουν ετοιμαστεί δύο θάλαμοι με δέκα κρεβάτια που σε τελική ανάπτυξη θα φθάσουν τα 20 το αργότερο σε ένα μήνα.

“Γνωρίζετε ότι, ό,τι καινούργιο δημιουργείται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, γίνεται για το καλό των ασθενών”, επισήμανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλο, Ματθαίος Δραμητινός. Η μονάδα έλειπε από το Νοσοκομείο που υπάρχει στα περισσότερα ευρωπαϊκά νοσοκομεία, αλλά περιλαμβάνεται και στον Οργανισμό του Νοσοκομείου που ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε. “Ουσιαστικά είναι ένας καλαίσθητος χώρος για να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη 24ωρης νοσηλείας. Μάξιμουμ θα διαθέτει 10 κρεβάτια σε πλήρη ανάπτυξη, και θα λειτουργεί 12 ώρες και φιλοδοξώ μέσα στο μήνα ή τον επόμενο, αν έχουμε θετικά αποτελέσματα, να πάμε στην 24ωρη λειτουργία και στα 20 κρεβάτια” τόνισε ο κ. Δραμητινός.

Στο Τμήμα βραχείας νοσηλείας θα εξυπηρετούνται καθημερινά, σε πολιτισμένο περιβάλλον οι άνθρωποι που χρειάζονται το Νοσοκομείο για μία ημέρα. “Αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν στις κλινικές, μπαίνουν ίσως και σε ράτζα, είναι τέσσερις με πέντε εισαγωγές ημερησίως και εξυπηρετούνται μοιραία, επειδή είναι χρόνια τα προβλήματά τους, λίγο καθυστερημένα. Αναφέρομαι σε πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, σε ογκολογικούς ασθενείςπου χρειάζονται ειδικές θεραπείες, οι ασθενείς του νευρολογικού που κάνουν ιώσεις από φάρμακα. Εμάς μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος αυτός που έρχεται με το κουστούμι του να φεύγει ευχαριστημένος και να μην μπαίνει στη διαδικασία της νοσηλείας σε μια κλινική που έχει βαριά περιστατικά που πιθανά να είναι λοιμώδη. Κι ενώ έρχεται για κάτι ρουτίνας να εξελίσσεται σε περιστατικό που πιθανά να χρονίσει. Θα δίνεται εισιτήριο και εξιτήριο , αν θα χρειαστεί να παραμείνει παραπάνω από 12 ώρες μετά θα γίνεται μεταφορά του στην κλινική” εξήγησε.

Σημειώνεται ότι το όφελος του νοσοκομείου είναι ότι θα αποσυμφορηθούν οι παθολογικές κλινικές, θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς σε πολιτισμένο περιβάλλον, ιατρικώς ενδεδειγμένο. Το τμήμα θα διαθέτει δικό του νοσηλευτικό προσωπικό και υπεύθυνος επιστημονικά είναι ένας γιατρός με μεγάλη εμπειρία στην επείγουσα ιατρική, ένας από τους στυλοβάτες του νοσοκομείου.
“Αυτό που επιδιώκουμε είναι να έχουν οι άνθρωποι την αξιοπρέπειά τους. Να νοσηλευτούν έστω και λίγες ώρες σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον. Επιπλέον να μην χρειάζεται οι γιατροί να αγωνιούν για ένα κρεβάτι. Οι ασθενείς αυτοί θα έρχονται σε αυτό το πολύ ωραίο τμήμα και θα εξυπηρετούνται με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό” επισήμανε η επικεφαλής της νοσηλευτικής Κατερίνα Χαρανά.

IMG_7243

Αξιοποίηση όλων των άξιων στελεχών

Τέλος ο κ. Δραμητινός επισήμανε ότι το Νοσοκομείο έχει μπει σε μια διαλλεκτική διαδικασία, αξιοποιούνται όλα τα άξια στελέχη, και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια όλα τα τμήματα να λειτουργήσον και να αποδώσουν στο μάξιμουμ. «Υπάρχει πολύ καλό υλικό σε αυτό το νοσοκομείο. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σωστά και δεν υπάρχει όραμα. Ελπίζω μαζί με όλη την ομάδα που βοηθάει αυτή τη στιγμή τη διοίκηση και είναι πολύ άξιοι άνθρωποι, να μπορέσουμε να αναδείξουμε τις ικανότητες αυτών των ανθρώπων ώστε να λειτουργεί το νοσοκομείο με ένα όφελος», επισήμανε ο κ. Δραμητινός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ